- Dołączył: 2009-11-19
- Miasto: Kohee
- Liczba postów: 612
9 sierpnia 2011, 10:47
hej,
jestem w trakcie kolejnej próby zrobienia naleśników z pełnego ziarna i płakać mi się chce. Nie chcą odchodzić od patelni teflonowej, chociaż jest porządnie rozgrzana, przerzuciłam się na patelnię zwykłą i dodałam oliwy na nią- też kicha..
co może być tego przyczyną? mam mąkę żytnią razową, czy to może być jej wina?
przepisu nie podaję, bo próbowałam kilku, i wszystkie do kitu..
- Dołączył: 2011-08-02
- Miasto: Jaworzno
- Liczba postów: 89
9 sierpnia 2011, 11:17
ja "obraziłam" się na patelnie teflonowe odkąd właśnie warstwa teflonowa została mi w naleśniku... nie będę tego komentować już, więc sprezentowałam sobie ceramiczne:
http://www.ibood.com/img/product/5351_xq_hi_1306842117.jpg
o niebo lepsze od teflonu, smarze na nich mięso bez tłuszczu i soki z mięsa które wydają się nie do zmycie odchodzą jak na reklamie płynów do naczyń ...
- Dołączył: 2009-11-19
- Miasto: Kohee
- Liczba postów: 612
9 sierpnia 2011, 21:53
można przemysleć :)
a co do nalesników, zmieniłam mąkę na pszenną razową, dałam całe jajko, a nie tylko białko, użyłam mniejszej patelni i coś wyszło! :)