Temat: Taka tam, fajna slodka przekaska z indii

Przepis jest indyjski i mozna z tego zrobić bombe kaloryczna, ale można pyszny dietetyczny deser

Składniki
Biały ser
Cukier ewentualnie słodzik, którego jestem przeciwniczka ale wiem, że dziewczyny stosuje
Maka - najlepiej pełna
Przyprawy - kardamon, wanilia, cynamon, anyz - co kto lubi
Ewentualnie owoce sezonowe - jagody na przykład, albo rodzynki

No i teraz zagniatamy z tego sera z odrobina maki i wszystkim innym mase taka żeby sie dalo uformować kotleciki - panierujemy w czym kto chce ja panieruje w otrębach i smażymy na patelni na zloto, może byc na teflonie chociaż, na klarowanym maśle jest przepyszne

W wersji hard core  - robimy kuleczki i smażywy w głębokim tłuszczu na gee - tzn na klarowanym masle

Wychodza pyszne zdrowe, placuszki
Żadnego jajaka... ja nie używam jajek łeeee
to jest taka modyfikacja rasa gulii
Sakti, uwielbiam kuchnię indyjską i dziękuję za przepis.Na pewno skorzystam. Czy można gdzies  znaleźc więcej Twych indykjskich przepisów?. Przymierzam się do romansu z taką kuchnią, bo na razie to korzystałam tylko z resteuracji.
Pasek wagi

 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.