- Dołączył: 2011-02-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1535
9 lipca 2011, 14:32
Chciałam je zrobić na obiad (późny), ale nie mam pojęcia z jakiego przepisu skorzystać, w necie jest ich dużo.
Nigdy ich nie robiłam, a zostałam sama w domu, możecie mi jakiś polecić? ;)
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 610
9 lipca 2011, 15:04
ciasto z mąki najlepiej pełnoziarnistej , szczypty soli, zaparzone wrzątkiem - najlepsze, bo mięciutkie.
nadzienie : ser, jajko, rodzyny, szczypta soli, cukier/słodzik
12 lipca 2011, 22:51
to zależy czy ser na słodko czy na słono tzw ruskie.
Ja robie tak,
Mąke przesiewam zeby była puszysta, dodaje jajo, troszke soli, troszke oleju no i ciepłą wode, zagniatam ciasto.
Farsz na ruskie; ziemniaki gotowane, ostudzone, dodaje ser (twaróg), czasem dodaje cottage light, sól pieprz do smaku.
Na słodko ; sre mieszam z cukrem waniliowym
13 lipca 2011, 10:31
Ja do nadzienia proponuje dodać jeszcze budyń w proszku o smaku śmietankowym, wtedy masa jest lepsza do nadziewania pieroga, i smak też pycha:)
masa serowa: ser biały, cukier, żółtko,budyń śmietankowy