Temat: Pierogi z serem.;)

Chciałam je zrobić na obiad (późny), ale nie mam pojęcia z jakiego przepisu skorzystać, w necie jest ich dużo.
Nigdy ich nie robiłam, a zostałam sama w domu, możecie mi jakiś polecić? ;)
ciasto z mąki najlepiej pełnoziarnistej , szczypty soli, zaparzone wrzątkiem - najlepsze, bo mięciutkie.
nadzienie : ser, jajko, rodzyny, szczypta soli, cukier/słodzik
to zależy czy ser na słodko czy na słono tzw ruskie.
Ja robie tak, 
Mąke przesiewam zeby była puszysta, dodaje jajo, troszke soli, troszke oleju no i ciepłą wode, zagniatam ciasto.
Farsz na ruskie; ziemniaki gotowane, ostudzone, dodaje ser (twaróg), czasem dodaje cottage light, sól pieprz do smaku.
Na słodko ; sre mieszam z cukrem waniliowym
Ja do nadzienia proponuje dodać jeszcze budyń w proszku o smaku śmietankowym, wtedy masa jest lepsza do nadziewania pieroga, i smak też pycha:)
masa serowa: ser biały, cukier, żółtko,budyń śmietankowy

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.