Temat: pieczarki nadziewane - proszę o pilną poradę

znalazłam przepis na pieczarki nadziewane,ale nie jest napisane ile % śmietanę wziąć. proszę poradźcie.

SKŁADNIKI:
  • 60 dag pieczarek

  • 20 dag startego żółtego sera

  • 8 łyżki tartej bułki

  • jajo

  • 2 łyżki natki pietruszki

  • łyżka masła

  • 2 łyżki śmietany

  • sól

  • pieprz

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.

var bbSite='http___gotujmy.pl'; var bbMainDomain='new.smartcontext.pl';


weź jogurt zamiast niej
Proponuje jogurt naturalny a jesli już musi być śmietana to wybierz jak najmniej %%

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.