Temat: Spaghetti z tuńczykiem

No właśnie. Zrobiłabym sobie coś takiego na obiad. Tylko żeby było w miarę niskokaloryczne. Mam puszkę tuńczyka w sosie własnym, makaron durum, pomidory świeże i w puszce, cebulę, czosnek, oliwę. Coś jeszcze do tego dodajecie? I ile tego wszystkiego użyć żeby było smacznie,ale  dietetycznie?
marchewke w kostke podsmaz, dobrze smakuje w ponaczeniu z tunczykiem
Pasek wagi
będzie dietetyczne jak weźmiesz 50-70g makaronu:)
reszta, czyli sos jest bardzo lekkie:)
ja robie inaczej, podsmażam cebulkę, potem dodaję puszkę tuńczyka w sosie własnym odcieńczonego, sól, pieprz, i na koniec małe opakowanie chudej śmietanki bądx jog naturalnego, chwile razem przesmażyc zeby sie połączyło.potem po wierzchu posypuję parmezanem i natka pietruszki
ja robię makaron, tuńczyk, pomidor i oliwki i jest mega smaczne, nie dodaję żadnej oliwy ani nic innego, tylko sól i pieprz, miam:3
przyprawy- bazylia, oregano, rozmaryn, majeranek (wg preferencji) pomagają trawić :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.