- Dołączył: 2008-03-04
- Miasto: Gdziekolwiek Byleby Było Gorąco
- Liczba postów: 3627
2 lipca 2011, 15:23
Mam na myśli tuńczyka w postaci kwadratowych kostek (steku?). Czy może wiecie jak go przyprawić i przygotować? Większość przepisów wskazuje na jego usmażenie, jednak czy próbowałyście go piec w piekarniku? Bardzo proszę o rady.
- Dołączył: 2011-06-25
- Miasto: Koluszki
- Liczba postów: 2059
2 lipca 2011, 17:51
możesz spokojnie upiec, ale smażony na teflonie też w chodzi w grę.
mi najbardziej pasuje grillowany stek z tuńczyka - niebo !
- Dołączył: 2010-04-29
- Miasto: Mmmm
- Liczba postów: 1069
4 lipca 2011, 08:41
Zamarynować w cytrynie, startej skórce cytrynowej, może być trochę sosou sojowego i chilli, albo trochę rozmarynu. Potem na krótko na tefleon albo patelnię grillową. Trudność polega na tym, żeby go nie przesmażyć - muśi być w środku różowy. W przeciwnym razie będzie podeszwa.