jedzeniejestnieestetyczne
- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 595
2 lipca 2011, 12:40
kurczak/indyk w panierce :)
mięso pokroić w kawałeczki, namoczyć w jogurcie naturalnym(można wcześniej wymieszać go w czosnku granulowanym lub dodać inne przyprawy wg. uznania) następnie obtoczyć w otrębach owsianych i do piekarnika na 45min/180*
-z ketchupem, pycha! :D
2 lipca 2011, 12:56
Ja obtaczam w białku i otrębach i smażę na teflonie :D
jedzeniejestnieestetyczne
- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 595
2 lipca 2011, 13:05
probowalam w bialku ale mi nie smakowalo, a na teflonie mi sie rozwala :)
- Dołączył: 2010-10-21
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1742
2 lipca 2011, 13:27
ja polecam obtoczyc kurczaka w jogurcie z curry i chilli poczekac troche az najdzie :)) i obtoczyc w pokruszonych platkach kukurydzianych, i na 200 st 30 minut w piekarniku niebo w gebie ;D
jedzeniejestnieestetyczne
- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 595
2 lipca 2011, 16:34
wypróbuje to z jabłkiem/ cukinią, bo zwykle robiłam, że mieszałam jajko, mleko i otręby i mi się strasznie rozwalało.
tylko jeśli chodzi o to 'przyklejanie' otrąb/płatków do jogurtu to trzeba je przyklepać paluszkiem ;p bo te co przykleja ale nie 'zmoczą' potem, podczas pieczenia twardnieją a nie robi sie z nich ciasto i odpadaja/kruszą( tak na wszelki wypadek)
jedzeniejestnieestetyczne
- Dołączył: 2010-04-04
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 595
3 lipca 2011, 14:31
dziś zrobiłam tak z ryba, ugotowałam otręby na mleku i zalałam filety z tilapii w żaroodpornym naczyniu i na 180 na godzinke i pychota, można skropić cytryną albo dodać jeszcze cebulkę :D