30 czerwca 2011, 14:49
Jutro mam zamiar ugotować sobie owsiankę z siemieniem lnianym. Zazwyczaj czekam, aż woda/mleko się zagotuje, wsypuje płatki owsiane i gotuję jeszcze 5 minut. W którym momencie mam dodać siemię lniane?
30 czerwca 2011, 14:52
dodaję w tym samym momencie co płatki :)
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
30 czerwca 2011, 15:00
ja dodaje wszystko razem...płatki, otręby,zarodki i siemię:)
- Dołączył: 2007-04-27
- Miasto: Moje
- Liczba postów: 3983
30 czerwca 2011, 15:05
ja dodaję siemię na początku, samo się gotuje ok 5 min. i potem jest bardziej miękkie i lepiej przyswajalne
30 czerwca 2011, 16:01
A ja mam pytanie jakiego siemienia używacie? zwykłego czy mielonego? Ja mam w domu tylko mielone i nie wiem czy dodawać czy nie?
30 czerwca 2011, 16:18
Wcześniej dodawałam zwykłe, ale od jakiegoś czasu używam tylko mielonego.
- Dołączył: 2010-04-29
- Miasto: Mmmm
- Liczba postów: 1069
30 czerwca 2011, 21:46
Popieram gosiunię. Siemię w zairenkach powinno się chwilę pogotować. Odtłuszczone nie musi, ale to dziwny wynalazek, bo siemię jemy dla zdrowego tłuszczu.
- Dołączył: 2011-06-25
- Miasto: Koluszki
- Liczba postów: 2059
30 czerwca 2011, 21:47
i takie i takie posiadam :)