Temat: Pieczona pierś z kurczaka

Cześć wam!

Za chwilę idę zrobić zaplanowany obiad - czyli pieczona pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami. 

Wszystko zamierzam zrobić w piekarniku; przypracy mam z Winiary i z Prymatu.
Nie wiem tylko czy:
1) Pierś z kurczaka piecze się w rękawie?
2) Ziemnaki piecze się w rękawie?

Ziemniaki zamierzam pokroić tak jakby na chipsy. 

Jestem laikiem, pomożecie? 


EDIT: Bardziej interesuje mnie to, czy powinnam to piec w rękawie, czy wystarczy tylko wsadzić do naczynia żaroodpornego?

to ja chyba jestem jeszcze wiekszym niz Ty laikiem..
w rekawie?:O
takim po bluzce?wtf ogolnie..
ja chyba Ci nie pomoge niestety :D
możesz upiec ziemniaki  i pierś w rękawie razem nawet nic to nie zaszkodzi tylko dobrze dopraw pierś się szybko zrobi, ziemniaki muszą dłużej posiedzieć ale jak cienko pokroisz na talarki- nie na czipszy bo zbyt cienko to pierś się nie zpiecze
hehehe, nie - w rękawie do pieczenia.  Wydaje mi się, że większość osób będzie wiedziała o co chodzi. 
mozna w rekawie mozna folia aluminiową owinąć 
ja wrzucam do rękawa zamarynowana pierś i małe ziemniaczki w   całości po 60-70min w 200st jest gotowe
> hehehe, nie - w rękawie do pieczenia.  Wydaje mi
> się, że większość osób będzie wiedziała o co
> chodzi. 
aha!
ja sie nie znam na gotowaniu za bardzo wiec nie wiem :D
Ja też zrobiłabym w rękawie bo wtedy jest bardziej soczyste i pyszne :)
Pasek wagi
dokładnie, wtedy będziesz miała bardziej soczyste bo całość zmięknie od mięsa
1)zależy jak kto chce:P
2)nie wiem:P

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.