- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
24 czerwca 2011, 21:00
hej dziewczyny:) co ciekawego robicie ze szpinaku??
24 czerwca 2011, 21:01
24 czerwca 2011, 21:04
24 czerwca 2011, 21:06
24 czerwca 2011, 21:18
24 czerwca 2011, 21:35
Zależy jaki - jeśli baby to idealny do sałatek, teraz z truskawkami (malinami), orzechami i ulubionym serem (np. mozzarella, halumi, wiórki parmezanu) i sos na bazie octu balsamicznego, miodu i oliwy.
Jeśli tradycyjny to po płukaniu wrzucony na patelnię z oliwą i czosnkiem a potem do wyboru: 1. gorgonzola i (niekoniecznie) gałka muszkatołowa, 2. suszone pomidory i orzechy laskowe lub pini, 3. bardziej tradycyjnie kostka rosołowa i odrobina mleka; 4. podsmażyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego, powkładać połówki małych pomidorków, posypać dowolnym serem i zapiec. Do każdej wersji można wrzucić makaron albo usadzić jajo i podać z młodymi ziemniakami. Każdy można wyłożyć na cieście francuskim i zwinąć (np. z łososiem, szynką szwarcwaldzką), albo posypać serem (wymieszać z jajkiem i śmietaną lub ricottą) i zapiec - jako tartę, pieróg, strudel - jak wolisz.
24 czerwca 2011, 21:39
24 czerwca 2011, 21:56
24 czerwca 2011, 22:18