Temat: Szaszłyki z grilla - jak przygotować ?

Witam, od razu mówię, że wiem jak robi się szaszłyki jednak nie do końca rozumiem czy przed położeniem ich na grilla muszę je zapiec w piekarniku czy " na surowo " położyć na ruszt ? Jeśli koniecznie mam włożyć do piekarnika to na jak długo ? Z góry dziękuję za pomoc :)
 
Pasek wagi
na surowo 15-20 minut : )
tzn. w piekarniku tyle piekłam, nie wiem ile na grillu.
 
Pasek wagi
Zależy z jakiego mięsa szaszłyki,np drobiowe raz,dwa a wieprzowe czy wołowe potrzebują zdecydowanie więcej czasu.
Ja na grill wrzucam surowe.Cięzko stwierdzić ile to zajmuję czasu,trzeba sprawdzać co jakiś czas :)
Dziękuję bardzo - jesteście nieocenione ! :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.