- Dołączył: 2010-09-06
- Miasto: Chcieć To Móc
- Liczba postów: 3982
22 czerwca 2011, 11:24
Witam, od razu mówię, że wiem jak robi się szaszłyki jednak nie do końca rozumiem czy przed położeniem ich na grilla muszę je zapiec w piekarniku czy " na surowo " położyć na ruszt ? Jeśli koniecznie mam włożyć do piekarnika to na jak długo ? Z góry dziękuję za pomoc :)
- Dołączył: 2011-05-23
- Miasto: Bahamy
- Liczba postów: 5170
22 czerwca 2011, 11:27
Edytowany przez anniaa88 28 stycznia 2013, 11:07
- Dołączył: 2011-02-17
- Miasto: Mc
- Liczba postów: 2245
22 czerwca 2011, 11:35
na surowo 15-20 minut : )
tzn. w piekarniku tyle piekłam, nie wiem ile na grillu.
Edytowany przez ilikecandy 22 czerwca 2011, 11:36
- Dołączył: 2011-05-23
- Miasto: Bahamy
- Liczba postów: 5170
22 czerwca 2011, 11:40
Edytowany przez anniaa88 28 stycznia 2013, 11:06
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
22 czerwca 2011, 11:44
Zależy z jakiego mięsa szaszłyki,np drobiowe raz,dwa a wieprzowe czy wołowe potrzebują zdecydowanie więcej czasu.
Ja na grill wrzucam surowe.Cięzko stwierdzić ile to zajmuję czasu,trzeba sprawdzać co jakiś czas :)
- Dołączył: 2010-09-06
- Miasto: Chcieć To Móc
- Liczba postów: 3982
22 czerwca 2011, 15:00
Dziękuję bardzo - jesteście nieocenione ! :)