- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 czerwca 2011, 19:52
4 małe banany 300g --> 285 kcal
mleko 0,5% 50ml --> 18 kcal
mleko sojowe 50ml --> 23 kcal
kakao 5g (1 łyżeczka) --> 16 kcal
cukier waniliowy 16g (1 opakowanie) --> 66 kcal
wafle suche tortowe 26g (ja podzieliłam 1 duży wafel na 8 równych części i wykorzystałam z tego 6, każdy przekroiłam jeszcze na pół tak, że było w sumie 12 [6 na spód, 6 na przykrycie]) --> 91 kcal
1. Wafle podziel tak jak już wspomniałam wyżej ;)
2. Banany obierz i zmiksuj na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym).
3. Do masy bananowej dodaj mleko, mleko sojowe, kakao oraz cukier waniliowy, calość dokładnie wymieszaj.
4. Wafle przeznaczone na dno ułóż w prostokątnym pojemniku (ja ułożyłam w brytwance, ponieważ okazało się, że mam idealnie pasującą wymiarami) najlepiej tak by do siebie przylegały, gdyż masa może się rozpływać.
5. Masę wylej na wafle i rozsmaruj, a następnie przykryj waflami przeznaczonymi na przykrycie.
6. Kanapki lodowe włóż do zamrażarki, najlepsze są po około 2 godzinach mrożenia, ponieważ są już zamrożone, ale nie są bardzo twarde. Ja gdy jadłam np. na drugi dzień to wyjmowałam 30min przed zjedzeniem lub kładłam na filiżance z gorącą kawą ;)
21 czerwca 2011, 19:54
21 czerwca 2011, 20:20
21 czerwca 2011, 20:24
21 czerwca 2011, 20:27