- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
16 czerwca 2011, 15:20
16 czerwca 2011, 15:28
Już znalazłam
oto on
700 g truskawek (odszypułkowanych)
1 puszka ananasów 450 g
350 g cukru
1 Żelfix 3:1 Dr. Oetkera
1/2 płaskiej łyżeczki Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera
100 ml soku ananasowego
Truskawki umyć, odsączyć i odszypułkować, pokroić w mniejsze kawałki. Ananasy odsaczyć rozdrobnić na małe cząstki (soku nie wylewać). Cukier wymieszać z Żelfixem.
Owoce przełożyć do garnka, dodać cukier, kwas cytrynowy, sok ananasowy. Konfiturę doprowadzić do zagotowania dokładnie mieszając, gotować 3 minuty. Gorące natychmiast nałożyć do wyparzonych słoików (do pełna). Ułożyć do góry dnem na około 5 minut.