- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
16 czerwca 2011, 09:59
Mam ligawę wołową, ale zepsuty piekarnik, a we wszystkich przepisach jest używana patelnia, a potem piekarnik :S
Czy samo smażenie da dobry efekt?
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
16 czerwca 2011, 10:07
Jak długo podsmażasz? (mam zamiar rozbić na cieniutkie plastry) Dusisz na patelni w wodzie?
I czy wcześniej robisz jakieś marynaty? Obcierasz przyprawami i chowasz do lodówki? Ja byłam zmuszona zamrozić mój kawałek mięsa, a ponoć mrożone mięso jest miękkie, nie chrupiące, więc może się uda : P
Edytowany przez anowi123 16 czerwca 2011, 10:08
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
16 czerwca 2011, 10:12
Hm, dzięki ;-) Myślisz, że smażenie cienkiego plastra może trwać więcej niż 3 minuty z jednej strony? Nie potrafię oszacować.
- Dołączył: 2011-02-05
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 1500
16 czerwca 2011, 10:16
Myślę, że na cienki plaster nie będzie potrzebne długie duszenie - w końcu cieniutki będzie. Dzięki za pomoc ;)
16 czerwca 2011, 10:47
zawsze możesz użyć soli zmiękczającej mięso, można natrzeć nią mięsko przed oprawianiem, ja tak "przerabiam" karczek na grilla godzinke poleży w marynacie z taką solą i rozpływa sie w ustach
16 czerwca 2011, 11:12
Obsmaz tak zeby się lekko zrumieniło, później wlej wodę i duś pod przykryciem. Dolewaj wody gdy odparuję. Mozesz osypać przed obsmazaniem róznymi ziołami , przyprawami lu dodać w trakcie duszenia.