Temat: tilapia w cieście naleśnikowym

Cześć. Kiedyś znalazłam przepis na indyka w takim cieście - trochę pozmieniałam, zrobiłam bardziej po swojemu. :)
Teraz przyszedł czas na rybę!
Potrzebujemy:
filet z tilapii (oczywiście można zastąpić inną)
10g mąki kukurydzianej
1 jajko lub 1 białko (zależy jak kto woli)
łyżeczkę proszku do pieczenia
łyżeczkę mleka
PRZYPRAWY

Co robimy? Wszystkie składniki, oprócz ryby, mieszamy ze sobą i do takiej mieszanki dodajemy sporo pieprzu, troszkę curry i co jeszcze chcecie ;-) Rybę przyprawiamy według własnego gustu. Filety wkładamy do takiej papki i zostawiamy na godzinę w lodówce. Później całą zawartość wkładamy do żaroodpornego naczynia (to, co zostało z tej papki również wlewamy). Pieczemy około 20 minut w temp. 160 stopni. Smacznego!
Brzmi nieźle, wypróbuje ;) do tej pory zawsze jadłam tylko tilapie na surowo, lekko zmrożoną, z sosem sojowym( wiem, brzmi dziwnie ale smakuje mega, przebija to tylko surowy łosoś ;) ale taka tez moze mi posmakuje
Nie jedzcie Tilapii. Zdaniem naukowców może zawierać szkodliwe substancje, wywołujące reakcje alergiczne. Ta ryba powoduję alergię i występowanie łupieżu pstrego.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.