Temat: kluski leniwe

Znalazłam ciekawy przepis na kluski leniwe, zawiera 1 jajko i tu moje pytanie - czy można 1 jajko zastąpić 2 białkami? Czy zrobienie ich bez żółtka zmieni smak, będą mniej smaczne, ewentualnie w ogóle nie wyjdą? Raz je zrobiłam, były naprawdę przepyszne, ale jednak wolę jak coś może mieć mniej kalorii ;-)
wyjdą z samych białek
ja robię z 200g twarogu  + 1 jajko + 2 łyżki mąki kukurydzianej i wychodzi spoooro
malalady, mogłabyś podać dokładny przepis? jaki twaróg, czy można dać innej mąki, ile wychodzi klusek, ile i jak gotować? :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.