- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 maja 2011, 18:11
Edytowany przez pingwinkaa69 22 maja 2011, 18:16
22 maja 2011, 21:59
sałatki:
1. makaron, mozzarellda (feta), ogórek, pomidory (moga być suszone z oliwy), oliwa, bazylia (lub inne zioła albo pesto bazyliowe lub z suszonych pomidorów wymieszane z łyżką wody spod makaronu), ewent. czaren oliwki - bardzo kolorowe i smaczne;
2. makaron, tuńczyk (nei śmierdzi tak bardzo:)), brokuły, oliwa, koperek, cytryna albo musztarda ziarenkowa (nie musi być);
3. tuńczyk, dojrzałe mango, czerwona papryka, ocet balsamiczny, oliwa (lub olej z pestek dyni, sezamowy);
4. brokuły, feta, czerwona fasola i sos z cytryny, oliwy, musztardy (ostrej lub ziarenkowej), koperek;
5. kuczak ugotowany lub zgrillowany (może być w małych kawałkach na patelni teflonowej), ananas, sos z jogurtu i keczupu (albo curry) i dowolnie kukurydza, fasolka, papryka, seler naciowy jabłko;
6. kurczak, pokrojona pomarańcza i kiwi (całe), papryka czerwona i sos z jogurtu (70 g) i łyżki keczupu.
Do wszystkich sałatek można dodać sałatę, ale na wierzch i pomieszać dopiero przed jedzeniem, inaczej zwiędnie. Można posypać prażonym słonecznikiem, dynią. Wszystkie sałatki robię dzień wcześniej. Nie podaję proporcji, bo zależą od upodobań i zapotrzebowania kolorycznego.