- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 maja 2011, 13:13
22 maja 2011, 14:36
22 maja 2011, 22:10
najprościej - bakłażana pokroić w plastry i zgrillować bez żadnych dodatków "na sucho". Zrobić ulubiony sos pomidorowy (np. cebula i czosnek podsmażone na małej ilości oliwy + pomidory z puszki + zioła prowansalskie albo bazylia), do sosu wkroić zgrillowane kawałki bakłażana i trochę poddusić. Można dodać mozarellę (i np. zapiec), ryż (makaron), posmażone mielone mięso, grillowaną cukinię i będzie obiad. Bakłażan jak ziemniaki jest raczej nośnikiem smaku i nie zawsze smakuje za pierwszym razem.
Bardzo lubię plaster zgrillowanego bakłażana, na to gruby plaster pomidora i plaster oscypka - zapieczone do rozpuszczenia oscypka.