- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 lutego 2020, 12:22
Czy ktos ma przetestowany przepis na babeczki Z cyklu polaczyc skladniki i przelac do papilotek?
Moze byc link, moze byc po angielsku, jakis przepis bazowy
Cos prostego, co I dziecko sie nie zniecheci, a zeby cos Z tego wyszlo
Moze byc bardziej fitt, np. w przepisie mialam 150g maki I 150 cukru, dalam chyba 110 cukru, a I tak wyszlo bardzo slodkie.
2 lutego 2020, 12:36
hahahahaha, o rany, szybkie babeczki - baza , myslalam ze ktos tworzy baze danych, , po ostatnich tematach na forum....
2 lutego 2020, 12:39
https://www.mojewypieki.com/przepis/chocolate-chip...
Robiłam z tego przepisu i zawsze wychodzą bardzo dobre, a ciasto robi się całe 5 minut
2 lutego 2020, 13:16
Najłatwiejsze babeczki robię z czerwonej fasoli z puszki. Blenderem robię papkę, dodaję jajko, kakao, proszek do pieczenia i miód. Zawsze wychodzą ;)
2 lutego 2020, 13:58
Najłatwiejsze babeczki robię z czerwonej fasoli z puszki. Blenderem robię papkę, dodaję jajko, kakao, proszek do pieczenia i miód. Zawsze wychodzą ;)
2 lutego 2020, 14:26
jak to smakuje?Najłatwiejsze babeczki robię z czerwonej fasoli z puszki. Blenderem robię papkę, dodaję jajko, kakao, proszek do pieczenia i miód. Zawsze wychodzą ;)
Jak normalne babeczki. Nikomu jeszcze z czestowanych osób nie przyszło do głowy, że robiłam je z fasoli z puszki :P zapomniałam, że jeszcze do masy dawałam olej kokosowy.
2 lutego 2020, 14:38
Ja robię te i zawsze wychodzą pyszne. W oryginalnym przepisie nie ma kakao, ale moje dzieci pazerne na czekoladowe rzeczy, wiec zazwyczaj robię ciasto, połowę daję do papilotek a do drugiej połowy dosypuję kakao i druga połowa jest już "czekoladowa". Jedne i drugie znikają w mgnieniu oka a i za jedna robotą masz jakby 2 rodzaje :P Smakują normalnie jak babeczki ale dzięki marchewce są wilgotne w środku a nie suche. W oryginale była też szklanka cukru, ale okroiłam do połowy szklanki i są pyszne. Marchewka jest słodka więc nie potrzeba walić cukru tonami a i tak są słodkie.
Babeczki marchewkowe kakaowe
Składniki:
¾ szkl. oleju roślinnego,
3 jajka,
0,5 szkl. cukru trzcinowego,
3-4 marchewki starte na grubych oczkach (ok.2 szkl.)
1,5 szkl. mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki sody,
szczypta soli,
1 łyżeczka cynamonu,
0,5 łyżeczki tartego imbiru,
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej,
kakao.
Wykonanie:
Zmiksować olej, jajka, cukier i marchewkę. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir i gałkę muszkat. Dodać do miksowanego ciasta. Dosypać kakao wedle uznania. Jeśli ciasto wyjdzie za gęste, dodać trochę mleka. Nałożyć do foremek. Piec ok. 25 min. w 180*C.
Edytowany przez Karolka_83 2 lutego 2020, 14:39