Temat: Szybkie, latwe babeczki -baza

Czy ktos ma przetestowany przepis na babeczki Z cyklu polaczyc skladniki i przelac do papilotek? 

Moze byc link, moze byc po angielsku, jakis przepis bazowy

Cos prostego, co I dziecko sie nie zniecheci, a zeby cos Z tego wyszlo

Moze byc  bardziej fitt, np. w przepisie mialam 150g maki I 150 cukru, dalam chyba 110 cukru, a I tak wyszlo bardzo slodkie.

Myślałam, że jest to post o kobiecym zachowaniu :)

hahahahaha, o rany, szybkie babeczki - baza , myslalam ze ktos tworzy baze danych, (smiech)(smiech)(smiech), po ostatnich tematach na forum....

https://www.mojewypieki.com/przepis/chocolate-chip...

Robiłam z tego przepisu i zawsze wychodzą bardzo dobre, a ciasto robi się całe 5 minut 

Dziewczyny, témát w dziale Przepisy, aby nie bylo nieporozumien:)

Najłatwiejsze babeczki robię z czerwonej fasoli z puszki. Blenderem robię papkę, dodaję jajko, kakao, proszek do pieczenia i miód. Zawsze wychodzą ;)

Krummel napisał(a):

Najłatwiejsze babeczki robię z czerwonej fasoli z puszki. Blenderem robię papkę, dodaję jajko, kakao, proszek do pieczenia i miód. Zawsze wychodzą ;)
jak to smakuje?

kobitka.zgrabna napisał(a):

Krummel napisał(a):

Najłatwiejsze babeczki robię z czerwonej fasoli z puszki. Blenderem robię papkę, dodaję jajko, kakao, proszek do pieczenia i miód. Zawsze wychodzą ;)
jak to smakuje?

Jak normalne babeczki. Nikomu jeszcze z czestowanych osób nie przyszło do głowy, że robiłam je z fasoli z puszki :P zapomniałam, że jeszcze do masy dawałam olej kokosowy. 

Ja robię te i zawsze wychodzą pyszne. W oryginalnym przepisie nie ma kakao, ale moje dzieci pazerne na czekoladowe rzeczy, wiec zazwyczaj robię ciasto, połowę daję do papilotek a do drugiej połowy dosypuję kakao i druga połowa jest już "czekoladowa". Jedne i drugie znikają w mgnieniu oka a i za jedna robotą masz jakby 2 rodzaje :P  Smakują normalnie jak babeczki ale dzięki marchewce są wilgotne w środku a nie suche. W oryginale była też szklanka cukru, ale okroiłam do połowy szklanki i są pyszne. Marchewka jest słodka więc nie potrzeba walić cukru tonami a i tak są słodkie.

Babeczki marchewkowe kakaowe

Składniki:

  • ¾ szkl. oleju roślinnego,

  • 3 jajka,

  • 0,5 szkl. cukru trzcinowego,

  • 3-4 marchewki starte na grubych oczkach (ok.2 szkl.)

  • 1,5 szkl. mąki,

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

  • 0,5 łyżeczki sody,

  • szczypta soli,

  • 1 łyżeczka cynamonu,

  • 0,5 łyżeczki tartego imbiru,

  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej,

  • kakao.

 

Wykonanie:

Zmiksować olej, jajka, cukier i marchewkę. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir i gałkę muszkat. Dodać do miksowanego ciasta. Dosypać kakao wedle uznania. Jeśli ciasto wyjdzie za gęste, dodać trochę mleka. Nałożyć do foremek. Piec ok. 25 min. w 180*C.

Pasek wagi

Nie są dietetyczne ale są naprawdę dobre. https://www.google.com/amp/s/ciastkozercy.pl/proste-babeczki-czekoladowe/amp/

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.