Temat: Dlacego tak się stało po odmrożeniu paprykarza?

Zrobiłam dużą ilość paprykarza na bazie kaszy jaglanej i zamroziłam.

Po odmrożeniu zmieniła się struktura. Na powierzchni zrobiła się gumowa skorupa, kasza tez gumowa i w dodatku podeszła trochę wodą.

Dlaczego tak się stało?

Jak robię domowego hummusa to nic się nie dzieje,

bo ryzu makaronu i kasz i ziemniorow sie nie mrozi nie i juz tak mowi moja mama

w ogole ryzu ponoc nawet nie powinno sie odgrzewac, bo cos tam niby niezdrowego sie wytwarza.(tajemnica) tym bardziej zamrazanie i rozmrazanie. wiadomo ze byla tam jakas woda, ta woda zamarzla, potem wrocila do swojej plynnej konsystencji - potrawa sie rozwarstwila i zrobila sie mamałyga.:|

Ryż się od biedy da zamrozić w potrawie(choć lepiej nie), ale już kaszy naprawdę nie.....fuj....

Niczego, co jest z już napęczniętym ryżem się nie mrozi - zapamiętaj to sobie na następny raz.

ADINNA napisał(a):

bo ryzu makaronu i kasz i ziemniorow sie nie mrozi nie i juz tak mowi moja mama

<3

z takimi rzeczami się nie dyskutuje.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.