- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 września 2018, 21:07
Szulam inspiracji na wegańską owsiankę, piszcie wasze ulubione przepisy :)
Dobra jest gotowana na wodzie z bananem i masłem orzechowym?
21 września 2018, 21:12
Najlepsza jaką jadłam w życiu była zapiekana owsianka z masłem orzechowym. Mmm.
Edytowany przez roogirl 21 września 2018, 21:14
21 września 2018, 21:12
mi zawsze smakowała na soku jabłkowym :) z bakaliami i cynamonem
21 września 2018, 21:52
Najlepsza jaką jadłam w życiu była zapiekana owsianka z masłem orzechowym. Mmm.
Nie jadłam nigdy zapiekanej :D
Podasz przepis? Bo nie wiem jakie mają być proporcje.
21 września 2018, 22:15
Banan i masło orzechowe, banan + maliny/jagody/borówki + orzechy nerkowca, jabłko + śliwka + cynamon (można też z rodzynkami) . To chyba moje najczęstsze.
21 września 2018, 22:51
Nie jadłam nigdy zapiekanej :DPodasz przepis? Bo nie wiem jakie mają być proporcje.Najlepsza jaką jadłam w życiu była zapiekana owsianka z masłem orzechowym. Mmm.
Nie podam, bo jadłam w knajpie w Krakowie i nie wiem :) Sama bym chętnie ten przepis od nich wzięła, bo była mega.
21 września 2018, 23:04
platki owsiane + mleko jakies weganskie + banan/brzoskwinie/maliny + miod + bakalie które lubisz.
Ja akurat robie na normalnym mleku
21 września 2018, 23:48
ja namaczam w goracej wodzie, zalewam mlekiem roslinnym (ostatnio domowym ze slonecznika, doskonale, nie spodziewalam sie takiego mlecznego tresciwego smaku - szklanke slonecznika namaczam kilka h w wodzie, wymieniam wode, miksuje kilka min, przecedzam, zalewam plyn woda tak by wyszedl 1l objetosciowo, dodaje szczypte soli, a z resztek pestek robie pastę z suszonymi pomidorami do smarowania chleba), dodaje siemie lniane i owoce - najbardziej lubie maliny, nawet mrozone
22 września 2018, 00:33
zalewam mlekiem roslinnym (ostatnio domowym ze slonecznika, doskonale, nie spodziewalam sie takiego mlecznego tresciwego smaku - szklanke slonecznika namaczam kilka h w wodzie, wymieniam wode, miksuje kilka min, przecedzam, zalewam plyn woda tak by wyszedl 1l objetosciowo, dodaje szczypte soli,
Ojej, brzmi zacnie.