- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 września 2018, 11:22
Hej :) Może moje pytanie wyda się śmieszne, ale jestem totalną nogą jeśli chodzi o wypieki, dlatego też pytam. Czasami w przepisach na ciasta pojawia się masło lub margaryna, a czasami tylko masło. Zastanawiam się czy zawsze można stosować je zamiennie, czy są takie wypieki do których potrzebne jest wyłącznie masło. Nie mam tu na myśli walorów smakowych a formę/konsystencję.
15 września 2018, 11:50
Jeśli chodzi tylko o to, to nie ma różnicy w formie ani konsystencji, można używać naprzemiennie.
15 września 2018, 11:52
Można naprzemiennie, ale do niektórych ciast lepiej dać twardą margarynę jak np kasia, bo inne są miękksze i wtedy ciasto wychodzi innej konsystencji.
15 września 2018, 15:00
Nawet kosztem konsystencji czy czego tam jeszcze - zawsze masło. Margaryna to trucizna.
15 września 2018, 20:49
tylko masło :)