Temat: Mrożone warzywa- przygotowanie

Do tej pory mrożone warzywa na patelnie smażyłam z przyprawami lub gotowałam na parze.

Polecacie inne, lepsze sposoby?

Dobre by były duszone na bulionie?

ja zazwyczaj wrzucam do woka i podlewam odrobina wody, doprawiam sola i pieprzem. Po ugotowaniu/uduszeniu polewam olejem lnianym/oliwa z oliwek

z warzyw mrożonych zdarza mi sie tez robić zapiekanki z piersią z kurczaka.

Pasek wagi

smażę na patelni, dodaje jogurt kozi i trochę serka puszystego i robię krem, smażę normalnie z przyprawami, mieszam z bulionem i robię zupę albo Ew. Jakaś pastę warzywną

ja albo gotuje w solonej wodzie, albo na patelni z odrobina oliwy z oliwek :) 

Ja tak samo-nic odkrywczego się z tym nie da przecież zrobić ;) albo na parze,, albo w wodzie, albo patelnia- ew.podlewane po trochu płynem(dowolny- także bulionem jeśli ci się mieści kalorycznie w diecie)

Ja uwielbiam dodać do nich pomidory z puszki, doprawić dużą ilością oregano i pieprzu cayenne :D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.