- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 sierpnia 2014, 21:59
chyba mozna piec i robic kremy z mleka roslinnego /bez laktozy
17 sierpnia 2014, 22:12
Spokojnie możesz zrobić krem z ubitej śmietany kokosowej :)
Ok może napiszę od razu jak się go robi. Potrzebujesz puszki z mlekiem kokosowym - ile to zależy ile kremu będziesz robić, powiedzmy 3x po 400ml. Mleko musi być bardzo dobrze schłodzone, otwierasz i zbierasz tylko gęstą, białą część mleka. Ubijasz jak zwykłą śmietanę, dodajesz odpowiednią ilość śmietan-fix, cukier jak chcesz (ja robię bez). Nakładasz na wystudzony tort i wstawiasz do lodówki. Na cieście, w lodówce masa zrobi się sztywniejsza, puszysta i kremowa.
A reszta zależy od Ciebie, czy dodasz dżem, owoce itd.
Edytowany przez LittleWhite 17 sierpnia 2014, 22:18