Temat: co jest lepsze??

Co waszym zdaniem jest lepiej zjesc na sniadanie?
 1 wersja
2 kromki chleba ze ser zolty
jogurt naturalny

2 wersja
2 połowki byłki (BUŁKI) ze szynke
jogurt owocowy

3 wersja
1 bułka z bydyniem
serek waniliowy  

plus do kazdej wersji KAWA

it.girl napisał(a):

opanowanie umiejętności pisania zgodnie z polską gramatyką i rozróżnianie liter, to byłoby najfajniejsze. 
Wersja pierwsza, jak już.
Ja bym wybrała 2;))
byłki ze szynke
BlackWhitee Notorycznie łamiesz 5 i 6 regulaminu.Jeśli nie dostosujesz się do regulaminu,tematy będą usuwane.

it.girl napisał(a):

ale jakie własciwie jest to pytanie? co to za magiczne składniki 'ze szynke' 'bydyn(?)' i 'byłki' . to mam własnie do powiedzenia. 

Litery 'Y' oraz 'U' są obok siebie na klawiaturze, więc o zwykłą pomyłkę nietrudno. Wyśmiewanie 'byłek' było zabawne na początku, teraz to zwykłe czepianie (po raz enty).
Pasek wagi

wydaje mi się ,ze 2 najzdrowsza,1też:)Może pieczywo zamien na ciemne,a ser żółty na light

 

W Twyim jinzyku to ni wim jak pywidzić, ale bydzie byłka cimna ze serem może lub z paprykiem? A na łobiad zupa z minsem?

mamaDamianka napisał(a):

wydaje mi się ,ze 2 najzdrowsza,1też:)Może pieczywo zamien na ciemne,a ser żółty na light 

Zdecydowanie NIE zamieniaj sera żółtego na opcję light, jest dużo mniej wartościowy i niewiele mniej kaloryczny.
Każda opcja byłaby dobra, gdybyś dodała jakieś warzywa/owoce.
Hahahaha, normalnie popłakałam się ze śmiechu. Niech mi ktoś tylko powie czy to jest menu dla niemowlaka, ciężarnej czy kobiety karmiącej piersią?????? Zmień dział autorko!
Pasek wagi

LeiaOrgana7 napisał(a):

it.girl napisał(a):

ale jakie własciwie jest to pytanie? co to za magiczne składniki 'ze szynke' 'bydyn(?)' i 'byłki' . to mam własnie do powiedzenia. 
Litery 'Y' oraz 'U' są obok siebie na klawiaturze, więc o zwykłą pomyłkę nietrudno. Wyśmiewanie 'byłek' było zabawne na początku, teraz to zwykłe czepianie (po raz enty).


To po prostu dialekt.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.