Temat: Ślub godz 15- układ posiłków!

Jestem na etapie układania menu wraz z godzinami ciepłych posiłków. Zerkniecie? Jakieś sugestie? 

Ślub godzina 15:

Obiad około godziny 17: dwa dania+ lody na deser

1 danie gorące : godzina 20 : grillowanych filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, kluseczk razowe i surówka

2 danie gorące : godzina 23: schab po myśliwsku, talarki ziemniaczane, kalafior z masłem i bułeczka

Około 24 tort jako punkt kończący oczepiny .

3 danie gorące : godzina 2 : barszcz czerwony z krokietem

Oprócz tego na stołach bedą 3 rodzaje sałatek : jarzynowa tradycyjna, gyros, ryżowa z kurczakiem. Zimna płyta : mięsa pieczone: schab nadziewany, karczek faszerowany, pieczeń z indyka. Wyroby wiejskie : kiełbasa, boczek. Wędliny, sery mieszane, dwa rodzaje śledzi, galaretki drobiowe i wieprzowe. Ciasta, ciasteczka, owoce oraz fontanna czekoladowa ze świętymi owocami i ciastkami do wyboru :)

***

Miało być jeszcze 4 danie gorące, ale raczej zrezygnujemy. Mysle, ze obiad, deser, 3 Dania gorące, tort i zimna płyta spokojnie wystarcza. Po co marnować tyle jedzenia. 

Myślicie, ze moze tak być? Zamienić godziny/ kolejność posiłków ?

Edit:: Przypominam, ze moj temat dotyczy godzin wybranych przeze mnie posiłków jakie oferuje restauracja, gdzie odbędzie sie uroczystość. Nie rozumiem w ogóle po co dyskusja na temat wybranych przeze mnie potraw. Będziecie mieć swój ślub, to wybierzecie sobie ryby, Dania dla wegetarian itp. Ja prosiłam natomiast o doradzenie jak czasowo to wszystko rozplanować!

2 danie gorące : godzina 23: schab po myśliwsku, talarki ziemniaczane, kalafior z masłem i bułeczka

Około 24 tort jako punkt kończący oczepiny . pomiędzy tym nie planujecie tańców tak?

Pasek wagi

Fajnie menu :) Ja bym zostawiła tyle i taki układ godzinowy :) Wydaje się naprawdę spoko. A co będzie ogólnie na stołach? 

Ja bym inaczej troszkę zrobiła

  • O godzinie 23 schab - ok. Ale ziemniaki i kalafior - jak dla mnie dużo za dużo , gdyż o 17 i 20 też mam dania obiadowe.
  • Pomyślałabym o rybach.
  • A co z ciastami ? - dla mnie tort i lody to za mało :)

behealthy napisał(a):

Fajnie menu :) Ja bym zostawiła tyle i taki układ godzinowy :) Wydaje się naprawdę spoko. A co będzie ogólnie na stołach? 

Na stołach bedą 3 rodzaje sałatek : jarzynowa tradycyjna, gyros, ryżowa z kurczakiem. Zimna płyta : mięsa pieczone: schab nadziewany, karczek faszerowany, pieczeń z indyka. Wyroby wiejskie : kiełbasa, boczek. Wędliny, sery mieszane, dwa rodzaje śledzi, galaretki drobiowe i wieprzowe. Ciasta, ciasteczka, owoce oraz fontanna czekoladowa ze świętymi owocami i ciastkami do wyboru :)

pyzia1980 napisał(a):

Ja bym inaczej troszkę zrobiłaO godzinie 23 schab - ok. Ale ziemniaki i kalafior - jak dla mnie dużo za dużo , gdyż o 17 i 20 też mam dania obiadowe.Pomyślałabym o rybach.A co z ciastami ? - dla mnie tort i lody to za mało :)

Rybnych dań nie mam w menu weselnym do wyboru. 

Oczywiście, ze prócz lodów i tortu bedą na stołach stały ciasta, ciasteczka, a dodatkowo będzie także fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami i ciastkami do wyboru. 

Ja na takich uroczystościach przeważnie jestem głodna, bo mało kto pomyśli, że nie każdy je mięso. 

A co się składa na te dwa dania o 17? 

Pasek wagi
może głupio pytam, ale co to są święte owoce?
Pasek wagi

A do której ma być wesele? Ja bym o godzinie 2 dała jeszcze coś ciepłego w menu a te krokiety z barszyczkiem już bliżej końca imprezy.

malinkapoziomka napisał(a):

może głupio pytam, ale co to są święte owoce?

To zwykła literówka,na pewno autorce chodzi o świeże owoce :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.