- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 września 2014, 08:48
Jestem na etapie układania menu wraz z godzinami ciepłych posiłków. Zerkniecie? Jakieś sugestie?
Ślub godzina 15:
Obiad około godziny 17: dwa dania+ lody na deser
1 danie gorące : godzina 20 : grillowanych filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, kluseczk razowe i surówka
2 danie gorące : godzina 23: schab po myśliwsku, talarki ziemniaczane, kalafior z masłem i bułeczka
Około 24 tort jako punkt kończący oczepiny .
3 danie gorące : godzina 2 : barszcz czerwony z krokietem
Oprócz tego na stołach bedą 3 rodzaje sałatek : jarzynowa tradycyjna, gyros, ryżowa z kurczakiem. Zimna płyta : mięsa pieczone: schab nadziewany, karczek faszerowany, pieczeń z indyka. Wyroby wiejskie : kiełbasa, boczek. Wędliny, sery mieszane, dwa rodzaje śledzi, galaretki drobiowe i wieprzowe. Ciasta, ciasteczka, owoce oraz fontanna czekoladowa ze świętymi owocami i ciastkami do wyboru :)
***
Miało być jeszcze 4 danie gorące, ale raczej zrezygnujemy. Mysle, ze obiad, deser, 3 Dania gorące, tort i zimna płyta spokojnie wystarcza. Po co marnować tyle jedzenia.
Myślicie, ze moze tak być? Zamienić godziny/ kolejność posiłków ?
Edit:: Przypominam, ze moj temat dotyczy godzin wybranych przeze mnie posiłków jakie oferuje restauracja, gdzie odbędzie sie uroczystość. Nie rozumiem w ogóle po co dyskusja na temat wybranych przeze mnie potraw. Będziecie mieć swój ślub, to wybierzecie sobie ryby, Dania dla wegetarian itp. Ja prosiłam natomiast o doradzenie jak czasowo to wszystko rozplanować!
Edytowany przez Belldandy1 8 września 2014, 12:48
8 września 2014, 09:00
2 danie gorące : godzina 23: schab po myśliwsku, talarki ziemniaczane, kalafior z masłem i bułeczka
Około 24 tort jako punkt kończący oczepiny . pomiędzy tym nie planujecie tańców tak?
8 września 2014, 09:06
Fajnie menu :) Ja bym zostawiła tyle i taki układ godzinowy :) Wydaje się naprawdę spoko. A co będzie ogólnie na stołach?
8 września 2014, 09:19
Ja bym inaczej troszkę zrobiła
8 września 2014, 09:20
Fajnie menu :) Ja bym zostawiła tyle i taki układ godzinowy :) Wydaje się naprawdę spoko. A co będzie ogólnie na stołach?
Na stołach bedą 3 rodzaje sałatek : jarzynowa tradycyjna, gyros, ryżowa z kurczakiem. Zimna płyta : mięsa pieczone: schab nadziewany, karczek faszerowany, pieczeń z indyka. Wyroby wiejskie : kiełbasa, boczek. Wędliny, sery mieszane, dwa rodzaje śledzi, galaretki drobiowe i wieprzowe. Ciasta, ciasteczka, owoce oraz fontanna czekoladowa ze świętymi owocami i ciastkami do wyboru :)
Edytowany przez Belldandy1 8 września 2014, 09:27
8 września 2014, 09:22
Ja bym inaczej troszkę zrobiłaO godzinie 23 schab - ok. Ale ziemniaki i kalafior - jak dla mnie dużo za dużo , gdyż o 17 i 20 też mam dania obiadowe.Pomyślałabym o rybach.A co z ciastami ? - dla mnie tort i lody to za mało :)
Rybnych dań nie mam w menu weselnym do wyboru.
Oczywiście, ze prócz lodów i tortu bedą na stołach stały ciasta, ciasteczka, a dodatkowo będzie także fontanna czekoladowa ze świeżymi owocami i ciastkami do wyboru.
Edytowany przez Belldandy1 8 września 2014, 09:54
8 września 2014, 09:31
Ja na takich uroczystościach przeważnie jestem głodna, bo mało kto pomyśli, że nie każdy je mięso.
A co się składa na te dwa dania o 17?
8 września 2014, 09:39
A do której ma być wesele? Ja bym o godzinie 2 dała jeszcze coś ciepłego w menu a te krokiety z barszyczkiem już bliżej końca imprezy.