4 września 2012, 14:06
Jakie znacie dobre surówki?chodzi o surówki podawane do dania ciepłego I lub II z ziemniakami.
- Dołączył: 2010-05-24
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 655
4 września 2012, 14:13
surówka z pekińskiej (jedna z moich ulubionych): kapusta pekińska, marchew, cebulka, sól i sos pół na pół majonez i jogurt naturalny.
Na weselach bardzo popularne są surówki z czerwonej i białej kapusty oraz gotowane warzywa (kalafior, brokuł i małe marchewki) - możesz do jednego dania dać surówkę a do drugiego warzywa.
- Dołączył: 2009-10-20
- Miasto: -
- Liczba postów: 3619
4 września 2012, 14:18
Na swoim miałam bardzo ciekawą, acz prostą surówkę podawaną do mięs smażonych: marchew tarta z chrzanem, cytryną i jogurtem naturalnym. Była pyszna! Ostra, wyrazista i orzeźwiająca (podawana na zimno). Ponadto standardowe buraczki i mizeria (musi być coś "normalnego", niektórzy preferują tylko klasyki, że tak powiem :)), sałatka z surowych warzyw na sałacie, brokułowo-kalafiorowa z czosnkiem, z pekińskiej na kwaśno i do obiadu tyle miałam z tego co pamiętam...
Edytowany przez studentka1986 4 września 2012, 14:23
4 września 2012, 14:20
nie wiem czy ktos na weselach robi dietetyczne sosy zamiast caly sloik - daje pol majonezu i pol jogurtu
chyba marchewka z jablkiem jest standardowa, buraczki, mizeria?
- Dołączył: 2010-05-24
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 655
4 września 2012, 14:24
wrednababa54 napisał(a):
nie wiem czy ktos na weselach robi dietetyczne sosy zamiast caly sloik - daje pol majonezu i pol jogurtuchyba marchewka z jablkiem jest standardowa, buraczki, mizeria?
Do tej surówki akurat tak zawsze robię, tu nie chodzi o to by była bardziej dietetyczna tylko o kwaskowatość jogurtu. Dietetyczna byłaby z samym jogurtem a nie połową majonezu