Temat: Panny Młode 2011

Witam:)
Tak się zastanawiam czy są tu jakieś osoby które w 2011 roku wychodzą za mąż???

Ja będe ślubować 22.10.2011:)


Lista:)

*aniolek007 - 23.03.2011
*karolinka266 - 04.06.2011
*sspaula - 04.06.2011
*szkrabon - 17.06.2011
*tulipana - 02.07.2011
*moniqueeeeee - 18.06.2011
*camarilla - 25-06-2011
*eveede - 25.06.2011
*heliona - 25.06.2011
*FuturaYo - 27.08.2011
*Mysteria1989 - 27.08.2011
*mmalinowska - 27.08.2011
*Sylwial20 - 10.09.2011
*Cailina - 16.09.2011
*aneta19861704 - 22.09.2011
*rybka82 - 24.09.2011
*florencja89- 01.10.2011
*Caro999 - 01.10.2011
*madziaz19 - 22.10.2011
*aniulcia20 - 22.10.2011
*gahoole - 22.10.2011

*gosiam1983 - 23.10.2011

SWANTE przepieknie wyglądałaś!!!


Cailina

bardzo ładna biżuteria - chyba niedługo będę musiała się do Debenhams przejechać - choć pewnie kolekcję ślubną można zamówić tylko on-line (tak samo jak i w Bhs)

FuturaYo

śliczny makijaż i bukiecik - jakie tam są kwiaty? róże białe, niebieskie, a te czerwone to...?

Swante

boskie fotki - widziałam w pamiętniku :)
widać, że zakochana z Was para i świetnie się bawiliście na weselu

bukiet to niepełna kula z kremowych róż, jasnej fioletowej i mocno fioletowej eustomy, punktowo kosmosu (to rozowe prawie czerwone)  punktowo fioletowej frezji.

uwaga  FOTKI : ) 

                                                                                                  EDIT

Futura pieknie!
Futura prześlicznie!!!!!!!

A włoski to chce baaardzo podobnie jak Ty miałaś :)

FuturaYo

przepiękna z Was para! Bosko wyglądaliście!

dziewczyny możecie mi podać jak wyglądało Wasze menu?
ile dań ciepłych?
w jakich odstępach?
czy tradycyjne, czy bardziej wymyślne?
bo ja już powinnam wybrać, a wciąż nie wiem :(
Jak się nie mylę to mogę wybrać 5 dań głównych spośród:

ZUPY
1. Flaki po warszawsku
2. Flaki po polsku - z kulkami mięsnymi
3. Rosół z makaronem
4. Rosół z kołdunami litewskimi – pierożki z surowym mięsem
5. Krem z pieczarek z profit rolką
6. Krem z pomidorów z grzanką serową
7. Zupa syczuańska – wołowina, warzywa, makaron
8. Zupa węgierska – wieprzowina, boczek, cebulka, groszek
9. Minestrone z poduszkami mięsnymi
10. Solianka – zupa warzywna z dodatkiem wieprzowiny i oliwek
11. Krem z brokuł z szynką
12. Chłodnik z jakiem i szczypiorkiem
13. Zupa „Ayam” - włoszczyzna, piersi z kurczaka, chilli
14. Zupa gulaszowa – wołowina, papryka, pomidor, groszek
15. Zupa grzybowa z łazankami
16. Barszcz czerwony z pasztecikiem, krokietem lub kołdunami
DANIA GŁÓWNE Z WIEPRZOWINY
1. Antrykot „Afrodyta” - kieszeń z farszem serowo - fasolkowym
2. Kotlet schabowy po polsku
3. Medalion w sosie ogórkowo - koperkowym – kotlet soute
4. Cordon Blue – kotlet z farszem – szynka i ser
5. Juk ułański po królewsku – farsz z mięsa mieszanego z pieczarkami
6. Karkówka po myśliwsku
7. Frykando po alzacku – szynka z sosem pomidorowo – śmietanowym
8. Szaszłyk po warszawsku
9. Schab w kurkach – paseczki mięsa
10. Szynka pieczona w sosie pieprzowym
11. Karczek „Kartuzy” - plaster mięsa na kapuście z pomidorami
12. Stek duszony w sosie własnym
13. Schab ze śliwką w sosie kalifornijskim
14. Kotlet szydłowiecki – farsz: ogórek kiszony, cebula, pieczarki, ser
15. Pieczeń wieprzowa w sosie słodko – kwaśnym
16. Warkocz z polędwiczki w sosie grzybowym
17. Schab pieczony z kompotem warzywnym
18. Schab nadziewany pieczarkami z sosem pieprzowym
19. Frytki schabowe w sosie bazyliowym
DANIA GŁÓWNE Z DROBIU
1. Antrykot z indyka faszerowany fetą z pieczarkami
2. Antrykot po szwajcarsku – zapiekany z serem i ziołami
3. De-Volaille Margaritte – z pomidorami suszonymi i szpinakiem
4. De-Volaille z masełkiem koperkowym
5. De-Volaille z pieczarkami lub żółtym serem
6. Filet z kurczaka w sezamie
7. Pierś z indyka z ananasem
8. Udko pieczone po polsku
9. Szaszłyk „Trio” z kurczaka po góralsku
10. Udko faszerowane rodzynkami lub pieczarkami
11. Kofta grecka – kulki drobiowe przekładane papryką na szpadce
12. Szaszłyk z indyka po czesku – papryka i ananas
13. Zraziki z indyka po duńsku – farsz: papryka, ser, ogórek
14. Eskalopki drobiowe w koperku – dwa kotleciki
15. Kaczka na jabłkach z żurawiną – za dopłatą
16. Kaczka pieczona na sosie rodzynkowym – za dopłatą
DANIA GŁÓWNE Z WOŁOWINY
1. Bryzol z czerwonym pieprzem z filecikami z bakłażana
2. Frykando wołowe z sosem chrzanowym – szynka wołowa pieczona
3. Buritto z fasolą w czerwonym winie – gulasz wołowy
4. Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem
5. Sztufada wołowa szpikowana słoniną – plaster mięsa ze słoniną
6. Bitka wołowa z sosem grzybowym
7. Rumsztyk wołowy na sosie cebulowo – pieprzowym – kotlet w prostokącie
8. Bryzol siekany na kapuście zasmażanej
9. Beef Strogonow z kluskami francuskimi
10. Wołowina po hetmańsku – klopsiki w sosie piwnym z grzybami
DANIA GŁÓWNE Z RYB
1. Sandacz zapiekany w sosie śmietanowo – winnym – za dopłatą
2. Filet z sandacza w sosie pieprzowym - za dopłatą
3. Łosoś soute w ziołach prowansalskich – za dopłatą
4. Pstrąg w migdałach – za dopłatą
5. Łosoś w cieście bazyliowym – za dopłatą
6. Szczupak pieczony z parmezanem - za dopłatą
7. Panga panierowana w sezamie z cytryną
8. Filet z pangi smażony po polsku
9. Filet z morszczuka z brokułami i sosem szafranowym
10. Łosoś pieczony z suszonymi pomidorami i sosem kaparowym – za dopłatą

Jaki byłby Wasz wymarzony jadłospis?

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.