9 sierpnia 2011, 20:47
Hej. Bylismy dzis w restauracji zamawiac karte dan na wesele ktore jest za 1,5 tygodnia. Oto co zaserwujemy swoim gosciom, napiszcie co myslicie. Czy duzo, malo, skromnie, za wymyslnie, czy bylibyscie zadowolenie jakby wam na wesele takie jedzenie zaserwowano:
Dania główne co 1,5 godziny :
1) Zupa pieczarkowo-brokułowa + 2) Piers z kurczaka w panierce z platkow migdalow, ziemniaki + zestaw surowek do wyboru
3) Kieszen ze schabu z pieczarkami i serem w srodku, polana sosem grzybowym, ksiezyce ziemniaczane, surowka
4) Stroganow
5) Karkowka z rusztu, kluski slaskie, buraczki
6) Barszcz czerwony z krokietami i pasztecikami (do wyboru)
Przekaski na stole:
1) Ryba po meksykansku
2) Szczupak pieczonowy
3) Schab w galarecie z morela i sliwkami
4) Ozorki wolowe w sosie chrzanowym
5) Roladki z kurczaka, omketu i szpinaku
6) Tatar (serwowany swiezy w trakcie, nie bedzie stal od poczatku na stole)
7) Udka faszerowane
8) Salaka gyros z kurczakiem
9) Salatka z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym z pestkami slonecznika
Dodatkowo na odzielnej sali
Stol slodki:
-fontanna czekolady mlecznej i bialej, sękacz, babeczki, pączki, rurki z kremem, ciasta, orzeszki, ciasto Mrowisko, owoce i wina
Stol wiejski:
-kartacze, pieczony udziec duzy w calosci, rozne wedliny, kielbasy, kaszanki itd, wiejski chleb, smalec, ogorki malosolne, bimbewr i beczka piwa
I co myslicie?
- Dołączył: 2008-01-08
- Miasto: Wyspy Owcze
- Liczba postów: 3774
11 sierpnia 2011, 13:44
Dania główne co 1,5 godziny :
1) Zupa pieczarkowo-brokułowa (tylko dałabym do wyboru jeszcze rosół bo to podstawa)
2) Piers z kurczaka w panierce z platkow migdalow, ziemniaki + zestaw surowek do wyboru (za mało wyboru mięsa) ale jak dla mnie
3) Kieszen ze schabu z pieczarkami i serem w srodku, polana sosem grzybowym, ksiezyce ziemniaczane, surowka
4) Stroganow
5) Karkowka z rusztu, kluski slaskie, buraczki
6) Barszcz czerwony z krokietami i pasztecikami (do wyboru) (to uwielbiam)
Przekaski na stole:
1) Ryba po meksykansku
2) Szczupak pieczonowy
3) Schab w galarecie z morela i sliwkami
4) Ozorki wolowe w sosie chrzanowym
5) Roladki z kurczaka, omketu i szpinaku
6) Tatar (serwowany swiezy w trakcie, nie bedzie stal od poczatku na stole) (chociaż nienawidzę)
7) Udka faszerowane
8) Salaka gyros z kurczakiem
9) Salatka z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym z pestkami slonecznika
Dodatkowo na odzielnej sali
Stol slodki:
-fontanna czekolady mlecznej i bialej, sękacz, babeczki, pączki, rurki z kremem, ciasta, orzeszki, ciasto Mrowisko, owoce i wina
Stol wiejski:
-kartacze, pieczony udziec duzy w calosci, rozne wedliny, kielbasy, kaszanki itd, wiejski chleb, smalec, ogorki malosolne, bimbewr i beczka piwa
- Dołączył: 2010-12-09
- Miasto: Se
- Liczba postów: 2182
14 sierpnia 2011, 23:25
Ja bym zrezygnowala z ozorkow w sosie chrzanowym- hmm ten sos jakos nie bardzo do mnie przemawia. A reszte bym zostawila. Podoba mi sie. My mielismy 5 dan goracych.
- Dołączył: 2010-12-09
- Miasto: Se
- Liczba postów: 2182
14 sierpnia 2011, 23:27
A co powiesz na lody jako na deser?? U nas goscie byli zadowoleni.
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
14 sierpnia 2011, 23:35
brakuje alternatywy dla osób,które nie jedzą ziemniaków
- Dołączył: 2009-03-12
- Miasto: Warszawianka
- Liczba postów: 8929
14 sierpnia 2011, 23:36
> Ja bym zrezygnowala z ozorkow w sosie chrzanowym-
> hmm ten sos jakos nie bardzo do mnie przemawia. A
> reszte bym zostawila. Podoba mi sie. My mielismy 5
> dan goracych.
ja zamieniłabym je na szaszłyki
i te pączki też nie pasują
Edytowany przez niepokorna89 14 sierpnia 2011, 23:38
- Dołączył: 2010-03-11
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 15047
22 sierpnia 2011, 14:44
ja bym siedziała głodna, bo mięsa nie jem:P ale to niestety problem na weselach, że w Polsce same mięcho i nie ma żadnej alternatywy fajnej i trzeba własne jedzenie przynosić jak się jest wege:P
22 sierpnia 2011, 16:47
moja szwagierka miala wlasnie taka sytuacje, ona jest wege. moja siostra i moj szwagier sprostali oczekiwaniom i poprosili kelnera o cos dodatkowego.