Temat: Lista dań na wesele. Co myslicice?

Hej. Bylismy dzis w restauracji zamawiac karte dan na wesele ktore jest za 1,5 tygodnia. Oto co zaserwujemy swoim gosciom, napiszcie co myslicie. Czy duzo, malo, skromnie, za wymyslnie, czy bylibyscie zadowolenie jakby wam na wesele takie jedzenie zaserwowano:

Dania główne co 1,5 godziny :
1) Zupa pieczarkowo-brokułowa + 2) Piers z kurczaka w panierce z platkow migdalow, ziemniaki + zestaw surowek do wyboru
3) Kieszen ze schabu z pieczarkami i serem w srodku, polana sosem grzybowym, ksiezyce ziemniaczane, surowka
4) Stroganow
5) Karkowka z rusztu, kluski slaskie, buraczki
6) Barszcz czerwony z krokietami i pasztecikami (do wyboru)

Przekaski na stole:
1) Ryba po meksykansku
2) Szczupak pieczonowy
3) Schab w galarecie z morela i sliwkami
4) Ozorki wolowe w sosie chrzanowym
5) Roladki z kurczaka, omketu i szpinaku
6) Tatar (serwowany swiezy w trakcie, nie bedzie stal od poczatku na stole)
7) Udka faszerowane
8) Salaka gyros z kurczakiem
9) Salatka z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym z pestkami slonecznika

Dodatkowo na odzielnej sali
Stol slodki:
-fontanna czekolady mlecznej i bialej, sękacz, babeczki, pączki, rurki z kremem, ciasta, orzeszki, ciasto Mrowisko, owoce i wina

Stol wiejski:
-kartacze, pieczony udziec duzy w calosci, rozne wedliny, kielbasy, kaszanki itd, wiejski chleb, smalec, ogorki malosolne, bimbewr i beczka piwa

I co myslicie?

Dania główne co 1,5 godziny :
1) Zupa pieczarkowo-brokułowa  (tylko dałabym do wyboru jeszcze rosół bo to podstawa)

2) Piers z kurczaka w panierce z platkow migdalow, ziemniaki + zestaw surowek do wyboru (za mało wyboru mięsa) ale jak dla mnie
3) Kieszen ze schabu z pieczarkami i serem w srodku, polana sosem grzybowym, ksiezyce ziemniaczane, surowka
4) Stroganow
5) Karkowka z rusztu, kluski slaskie, buraczki
6) Barszcz czerwony z krokietami i pasztecikami (do wyboru) (to uwielbiam)

Przekaski na stole:
1) Ryba po meksykansku
2) Szczupak pieczonowy
3) Schab w galarecie z morela i sliwkami
4) Ozorki wolowe w sosie chrzanowym
5) Roladki z kurczaka, omketu i szpinaku
6) Tatar (serwowany swiezy w trakcie, nie bedzie stal od poczatku na stole) (chociaż nienawidzę)
7) Udka faszerowane
8) Salaka gyros z kurczakiem
9) Salatka z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym z pestkami slonecznika

Dodatkowo na odzielnej sali
Stol slodki:
-fontanna czekolady mlecznej i bialej, sękacz, babeczki, pączki, rurki z kremem, ciasta, orzeszki, ciasto Mrowisko, owoce i wina

Stol wiejski:
-kartacze, pieczony udziec duzy w calosci, rozne wedliny, kielbasy, kaszanki itd, wiejski chleb, smalec, ogorki malosolne, bimbewr i beczka piwa

Pasek wagi
Ja bym zrezygnowala z ozorkow w sosie chrzanowym- hmm ten sos jakos nie bardzo do mnie przemawia. A reszte bym zostawila. Podoba mi sie. My mielismy 5 dan goracych.
A co powiesz na lody jako na deser?? U nas goscie byli zadowoleni.
brakuje alternatywy dla osób,które nie jedzą ziemniaków
> Ja bym zrezygnowala z ozorkow w sosie chrzanowym-
> hmm ten sos jakos nie bardzo do mnie przemawia. A
> reszte bym zostawila. Podoba mi sie. My mielismy 5
> dan goracych.

ja zamieniłabym je na szaszłyki

i te pączki też nie pasują
ja bym siedziała głodna, bo mięsa nie jem:P ale to niestety problem na weselach, że w Polsce same mięcho i nie ma żadnej alternatywy fajnej i trzeba własne jedzenie przynosić jak się jest wege:P
moja szwagierka miala wlasnie taka sytuacje, ona jest wege. moja siostra i moj szwagier sprostali oczekiwaniom i poprosili kelnera o cos dodatkowego.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.