Temat: Ryba w sosie WINIARY ???

SZESC DZIEWSZYNY ... 
Mam zamiar zrobic jutro na obiad rybe w sosie smietanowo koperkowym 
I tak sie zastanawiam czym moglabym zastapic tą smietane 12 %  ktora jest w przepisie ? 
Jakis Jogurt ? albo wcale nie dodawac i wymieszac z samą wodą ten pomysl na ... Ktos robil to danie ? 
( wcale nie mysle caly czas o zarciu   ) 

Jak juz to moze jogurt turecki ? Nie jestem pewno czy sa one w Polsce Ale Jesli tak to Sosy przygotowane na nich smakuja lepiej niz na jogurcie naturalnym (przynajmniej mi:p) a jak nie ma to bym dala smittane :D
Hej kochana :) użyj jogurtu naturalnego i zanim połączysz go ze składnikami z torebki dodaj kilka kropel oliwy z oliwek. Od pewnego czasu używam tylko jogurtów i tylko raz mi coś nie wyszło,bo po prostu dodałam go na bardzo gorącą zupę. pozdrawiam. :)
Zrob ze smietana..jogurt pod wplywem temperatury moze sie rozwarstwic ,czyli takie grudki sie zrobia serowate i bedzesz mala ser i serowatke...
Pasek wagi

grubiutka87 napisał(a):

Hej kochana :) użyj jogurtu naturalnego i zanim połączysz go ze składnikami z torebki dodaj kilka kropel oliwy z oliwek. Od pewnego czasu używam tylko jogurtów i tylko raz mi coś nie wyszło,bo po prostu dodałam go na bardzo gorącą zupę. pozdrawiam. :)
tak zrobie :)) 
A ja bym z tą śmietaną zrobiła - zawsze to 12 a nie 18%, poza tym, nie wiadomo jak jogurt zachowa się przy zapiekaniu.

Magnolia1986 napisał(a):

A ja bym z tą śmietaną zrobiła - zawsze to 12 a nie 18%, poza tym, nie wiadomo jak jogurt zachowa się przy zapiekaniu.


racja.. ewentualnie ja bym posypała rybę sama ta przyprawą, chyba że zależy Ci na sosie.. Nie przejmuj się, nie ma tam jakichś spektakularnych ilości tego sosu tam;) smacznego!! :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.