Temat: Notatki na studiach zaocznych

Niedługo zaczynam studia zaoczne i zastanawiam sie jaki zeszyt do notatek będzie najlepszy A3 czy A4. Ja chyba bardziej skłaniam sie do tego mniejszego bo zmieści sie w torebce, a notatki i tak w domu trzeba przepisać, uporządkować i ewentualnie poszerzyć.

Co Wy o tym sądzicie i jak mi doradzacie?

pisz czytelnie na wykladach i juz wtedy w miare mozliwosci podkreslaj wazniejsze rzeczy.. w domu o ile pracujesz zapewniam Cie ze nie przepiszesz tego.. a tak poza tym studia zaoczne to ciezka sprawa.. bo szkole masz co dwa tygodnie a przez kazde dwa tygodnie zdazysz sie odniej odzwyczaic gdy okazuje sie ze juz musisz wracac spowrotem, ale mimo wszystko duzo fajnych znajomych i az chce sie jechac na egazmin kiedy wszyscy razem pisza prace grupowa ;D

Pasek wagi
a jakie skonczylas/??
Pasek wagi
skończyłam pedagogikę a teraz zaczynam logopedię
ja osobiście polecam coś w tym stylu:
A4?
Pasek wagi
ja też używam a4
http://allegro.pl/kolozeszyt-a4-200-stron-kolonotatnik-pukka-pad-i2596961753.html 
Jestem na zaocznych i przepisuję notatki. Nie lubię uczyć się z pobazgranych kartek z grafomańskimi hieroglifami. Przyjeżdżam do domu i przepisuję na komputerze, co trwa stosunkowo krótko, później drukuję i mam estetyczne notatki.
Skoro będziesz, autorko, przepisywać, to nie rozumiem tego wątku- co za różnica, jaki zeszyt kupisz, skoro i tak posłuży Ci jako brudnopis?

slaids napisał(a):

Oj moja droga, na studiach nauczysz się pisać przejrzyście :) Tego nie idzie przepisać. Ja z jednego wykładu czasem wychodze z 10 kartkami A4 (kartkami, nie stronami!) :)


da sie da sie :) jestem w trakcie 2 studiow ,a z wykladow wynosze czasem wiecej niz 10 kartek A4 i tak potem wszystko elegancko przepisuje :)  a przy przepisywaniu sie tego ucze przy okazji :)
Pasek wagi
Przepisywanie to nie dosc, ze starta czasu to jescze marnowanie papieru..
Pasek wagi
ja piszę w A5. A4 i A3 są stanowczo za duże. jak idę na uczelnie mam tylko długopis, notatnik i małego netbooka - to całkowicie wystarcza

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.