Temat: olej kokosowy - pytanko

Witam,
Naczytalam sie sporo na temat wielu zastosowan oleju kokosowego i jego cudownych wlasciwosci ale podobno rowniez jako jedyny w przeciwienstwie do innych olejow/tluszczow nie zmienia swoich wlasciwosci podczas zmiany temperatury, np smazenia, nie powodujac utraty skladnikow mineralnych i witamin, czy ktos wie gdzie mozna znalezc wiecej informacji na ten temat?
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
E.
on jako jedyny olej nie przyczynia się do budowania tkanki tłuszczowej.Poszukaj w google inormacji o nim.Jak dla mnie on jest zbyt drogi i wole zamiast smazyc cos ugotowac ;)
http://www.olejkokosowy.pl/  
http://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_kokosowy
http://www.medi.net.pl/tag/olej-kokosowy/
http://weganizm.blox.pl/2010/10/Niezwykle-wlasciwosci-oleju-kokosowego.html
http://olejkokosowy.zdrowylink.pl/olej-kokosowy-zastosowanie
Więcej informacji w gogle. Miłego czytania

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.