5 października 2011, 15:46
Hejka;) Strasznie lubię budyń... Zmodyfikowałam już go tak, że na pół szklanki mleka od krowy dodaję szklankę wody... i 2 bardzo płaskie łyżki cukru... Co o tym myślicie? Czy mogę tak jeść często, czy może lepiej raz na jakiś czas?
- Dołączył: 2011-08-19
- Miasto: Oslo
- Liczba postów: 1438
5 października 2011, 16:00
Ja budyń jadam od czasu do czasu, nie jest strasznie kaloryczny ;)
- Dołączył: 2011-03-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1845
5 października 2011, 16:00
ja wole kupic mleko, bo to prosto od krowy ma duzo wiecej tluszczy, ale nieźle wybrnęłaś:) ja tak jadałam często i nie czułam się z tym źle, pod warunkiem oczywiscie, ze ten cukier cie nie przeraza, bo mnie nie:P tylko pamietaj, zeby nie przesadzac, bo to jednak sama chemia, z dwa max trzy razy w tyg, wlacz na zmiane jakas rybke, jajko, twarog czy drób:)
pozdrawiam:)
5 października 2011, 16:13
dzięki wielkie... hehe bo ja to normalnie budyniarz jestem... co do cukru to go w mojej wersji praktycznie nie cuć...raz mama po mnie chciała dojeść i zaczęła pluć aż się spytała czy słodziłam hehe
5 października 2011, 16:17
zrób sama budyń z zółtek mąki ziemniaczanej... będzie zdrowiej kiedyś robiłam rak do placków jako krem ale dokłądnie jak to było nie pamiętam
- Dołączył: 2011-07-06
- Miasto: Zaragoza
- Liczba postów: 9117
5 października 2011, 16:19
Napewno lepiej raz na jakis czas, ja jem z odtluszczonym mlekiem i slodzikiem wiec ma malutko kalori ale itak pozwalam sobie na niego raz w tygodniu.
5 października 2011, 16:45
oki to będę 2-3 razy w tygodniu myślę że to będzie ok;)