Temat: Czy to cukrzyca

Hej mam pytanie ponieważ często strasznie często bo pare razy dziennie boli mnie głowa.Wykryto u mnie za niski cukier po jedzeniu i po słodkim.Po jedzeniu i po słodkim mam 79.Pani robiła na mnie eksperyment kazała mi zjesć 1 łyżeczkę cukru i zmierzyła mi cukier przed miałam 89 po zjedzeniu cukru i odczekaniu 25min cukier spadł mi na 67.Co to jest?Czy głowa mnie boli przez to?Czy będe musiała brać insulinę?Powiedzcie mi pierwsze.Po wyniki ide za tydzień nie chce czekać?Czy mam jeść słodkie
Ja za bardzo sie nie znam na cukrzycy. Ale, gdy okaze sie, ze ja faktycznie masz to wiedz, ze jest to choroba calkowicie wyleczalna;)
ale będe musiała wciskać zaszczyki?
serio masz ?
Tak mi wychodzi
nie na poczatku nie dostajesz zastrzyków to tylko wtedy gdy cukrzyca jest zaawansowana i na poczatku tabletki aby dostać zastrzyki musisz mieć uregulowane dawki chodzi o zastrzyki , jest jeszcze coś takiego jak pompa insulinowa która sama dawkuje ci lek według ustaleń i nie martw sie jeżeli będziesz mieć cukrzyce jest wyleczalna i tylko słuchaj co masz robic jak na razie nie panikuj czekaj na badania i do lekarza
Pasek wagi
insulina obniża poziom  cukru.  skoro Ty masz niski, więc po masz ją brać?

Pasek wagi
Nie wiedziałam że obniża.Jak  możliwe że to cukrzyca jak mam nie dobór cukru
a kto CI powiedział że masz cukrzycę, skoro nie masz jeszcze wyników
nie rozumiem
z tego co wiem (rodzice chorują na cukrzycę) jest jej kilka rodzajów, to że masz za niski poziom cukru  po zjedzeniu  oznacza, że trzustka produkuje za dużo enzymu który ten cukier zbija a to może być jeden z pierwszych objawów cukrzycy- raz produkuje za dużo, innym razem może być za mało i wtedy będziesz miała za wysoki poziom cukru. Przy cukrzycy zarówno za wysoki jak i za niski poziom cukru nie jest dobry- bywa groźny. Jeśli to rzeczywiście cukrzyca- dostaniesz najpierw jakieś leki, ale jeszcze muszą Cię pobadać- po jednym pomiarze nie stwierdza się choroby.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.