Temat: sałatki

Macie jakieś swoje hity- najlepiej takie przy których nie trzeba się narobić, a są smaczne. 

U mnie jest np. z kalafiora- ugotowany kalafior, pierś z kurczaka i ogórki kiszone pokrojone. Do majonezu musi być koniecznie dodana łycha curry, bo ona robi smak tej sałatki. Prosta a jest naprawdę smaczna. 

agazur57 napisał(a):

Macie jakieś swoje hity- najlepiej takie przy których nie trzeba się narobić, a są smaczne. 

U mnie jest np. z kalafiora- ugotowany kalafior, pierś z kurczaka i ogórki kiszone pokrojone. Do majonezu musi być koniecznie dodana łycha curry, bo ona robi smak tej sałatki. Prosta a jest naprawdę smaczna. 

ciekawy przepis, pierwszy raz się z takim spotkałam.

ja kiedyś jadłam non stop rukolą, gotowane buraki, ser lazur, prażony słonecznik i sos.

do grilla dobra jest też ziemniaczana, z ogórkiem konserwowym, czerwona cebulą, łyżka ziół prowansalskich, musztardą i majonezem.

Ja oszalałam na punkcie "sałatki Aniston", dla mnie przepyszna. Nie namaczam cebuli i jeśli nie mam komosy, to daję np kuskus. Pistację koniecznie solone, bo robią smak. Zawsze robię wielką michę na parę dni:)

Pasek wagi

Podstawa: kasza pęczak, ser feta, papryczki piri-piri, świeży szpinak, suszone pomidory w oleju, czosnek + przyprawy (kurkuma, słodka i ostra papryka, oregano - reszta wg gustu).

Muszę zrobić, bo dawno nie jadłam, a kiedyś się zjadałam non stop 😁


Pasek wagi

brokół , badz sałata, zurawina suszona, sos jogurtowo czonk. i prażone płatki mogdałowe

Moja ulubiona to: mieszkanka sałat, pomidorki koktajlowe, ser lazur, podsmażony na chrupiąco chudy bekon. Do tego sos musztardowo miodowy. Po prostu pychotka.

Druga ulubiona to: pierś z kurczaka gotowana w wodzie z maggi, winogrona zielone bezpestkowe, seler naciowy. Do tego sos z jogurtu naturalnego, trochę soli i pieprzu (ale malutki, bo maggi dodaje smak). 

Pasek wagi

Ja gtygodniowo zjadam 4 sałaty lodowe i wrzucam tam co się nawinie, polecam.

Ja lubię lunch boxy z Lidla 🤪

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.