- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
28 grudnia 2010, 17:11
28 grudnia 2010, 17:32
28 grudnia 2010, 18:13
Przecież to proste. Mają o tyle więcej kalorii ile miał tłuszcz, który wchłonęły...
Aby wiedzieć ile kcal dodajesz połóż na kuchennej wadze patelnię i nalej olej. Ja na patelnię teflonową daję 4g oleju i to jest ok. 36kcal. Jak nie masz wagi to po prostu łyżeczkę licz jako 5g - to jest ok 45kcal.
Jeśli smażysz na głębokim tłuszczu (a feee...) to porównaj to ile nalałaś z tym ile Ci został. Matematyka na poziomie 1-2 klasy podstawówki.
Edytowany przez maniakaa 28 grudnia 2010, 18:16