Temat: Jak rozbic przyciasne szpilki??

mam taki problem ze mam szeroką stope i wszystkie buty są zawsze na mnie za wąskie przy palcach jak na plaskim to jeszcze tak nie boli i w sumie zanim sie same rozbiją to nawet nie zwracam na to uwagi to przy szpilkach nie da rady w ogóle chodzić
Noi kupiłam-12 cm na studniowke- i teraz moje pytanie jak e rozbić?? Myslalam o preparacie do zmiekczania skory...myslicie ze pomoze??
hmmm no ciekawi mnie to z tym wkladaniem butow do zamrazarki....

primerose napisał(a):

scavenger napisał(a):

a ja znam taka metodę:wlewasz wode do torebek foliowych, szczelnie zawiązujesz i wkladasz do butówpoźniej te buty wkładasz do zamrażarki na kilkanaście godzinW tej metodzie chodzi o to ze woda zamrazając sie zwiększa swoją objętośc i wypycha buty od środka.
ale tym butom się nic nie stanie???

wypróbowałam tą metode na moich butach (dokładnie na czółenkach z 9cm obcasem) i nic im nie jest

a skórzane są??
kiedys bylam u szewca z podobnym problemem i niestety nie zgodzil sie rozbic butow poniewaz (wszystkie) sa robione ze sztucznych materialow. Poradzil mi zakladanie grubej skarpety i moczenie buta (od wewnatrz) octem co wiaze sie z pozniejszym wietrzeniem lub denaturatem kiedys moj dziadek tez tak robil
czy jeszcze cos ktos doradzi co zrobic zeby rozbic porzadnie buty?
ja poszłam za niektórymi radami...ale...nie dam rady wsadzic w te buty stopy ze skarpetkami...dlatego wziełam grube skarpety namoczyłam je w gorocej wodzie i takie upchalam do buta i zobaczymy rano co z tego bedzie;p
ja poszłam za niektórymi radami...ale...nie dam rady wsadzic w te buty stopy ze skarpetkami...dlatego wziełam grube skarpety namoczyłam je w gorocej wodzie i takie upchalam do buta i zobaczymy rano co z tego bedzie;p

W mojej metodzie chodzi o to żeby stopą w mokrej skarpetce "rozepchać" but - wypchanie miękkimi skarpetami nic nie da:(
ale one są mokre i byly gorące na początku;p
Ale nic nie rozpycha buta (bo miękka skarpeta na pewno nie), więc efektu raczej nie będzie.
no to co moze rozepchac te buty??

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.