Temat: pytanie o krój sukienki (fotki) - czy jest na sali krawcowa??

Przeżucam wpis z pamiętnika:

Dziś z innej beczki  mam nadzieję, ż będziecie szczere i bezwzględne jeśli trzeba. Przyjmują każdą krytykę ale konstruktywną. Przechodzę do sedna.

Planuję uszyć sobie małą czarną. Naszło mnie na to strasznie. Niestety nie mogę jej zwizualizować na papierze bo kiepsko rysuję i nigdy nie wygląda to tak jak chcę. Wpadłam dziś na taki pomysł, że zrobię wizualizację z bluzek. Tylko proszę nie śmiejcie się z tego jak to teraz wygląda   to tylko prototyp  o to zdjęcia

Jak wam się podoba taki krój? zastanawiam się czy zrobić taki rękaw, czy do łokcia tylko i taki z marszczeniami (ciekawe czy umię taki zrobić). Jestem krawcową amatorką  może ktoś poradzi czy dzianina będzie dobrym materiałem na nią? a jeśli nie to jaki? to nie będzie sukienka na lato, raczej na jesień zimę. a i pasek myślę dać jakiś czerwony, ten co jest to od spodni i sie nie nada raczej.

Czekam z niecierpliwością na wasze opinie

A i wrzucenie moich fot w całości kosztowało mnie wiele odwagi  
fajnie to wygląda
co do materiału to Ci niestety nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam
chyba to co masz powyżej to dzianina. odradzam naciąga się okropnie. 
Jeśli ma być mała czarna, to taki kształt dekoldu jakos mi nie pasuje.
Mała czarna to wg mnie coś eleganckiego, więc może zakryte ramiona i dekold w serek wycięty?
Lub na okrągło.
Popatrz w sklepach z jakiego materiału z reguły takie sukienki sa szyte i później dobierz podobny.
Dzianina, to taki sweterkowaty materiał. Na jesień i zimę akurat, ale znowu odbiega od klasyki i elegancji.
Oczywiście wszystko zalezy od Ciebie ;o)

aniolek007  no to mi dałas do myślenia...

Ja jedynie zakryłabym ramiona, tak po brzegu i już by mi sie podobała. :D
też o tym myśałam
Góra sukienki średnio mi się podoba ;)

no to moze faktycznie zrobię taka bardziej zakrytą tą górę, chyba będzie bardziej elegancka

a ja bym góre zrobila w szerokim wiszącym golfie...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.