Temat: Rady dla początkujących:D

Wtam!!!
Wczoraj postanowilam sie odchudzac i schudnac 17kg w 5 m-cy. Czy macie jakieś rady co do szybiego schudnięcia?? Postanowilam codziennie 2 razy po 30 min cwiczyc i codziennie bede chodzic na basen lub biegac. Czy poza ruchem i dieta znacie jakies skuteczne pomagacze?? Czy macie jakies rady dla osob, ktore zaczynaja swoja walke z odchudzaniem??
Pasek wagi
regularne posilki (4-5) o stalych porach, duzo wody, min. 1100 kcal/dzien moze 1200 przy cwiczeniach. i waga poleci w dol. :) powodzenia
Czerwona herbata ;) jest super, tylko na początku strasznie mi nie smakowała. Ale się przyzwyczaiłam. Przyspiesza przemianę materii (podobno) i działa moczopędnie (to akurat mogę potwierdzić xD).
...nie jesc mniej niz 1000 kcal dziennie, cwiczyc regularnie, pic con 2 litry wody min niegazowanej, unikac: slodyczy, napojow gazowanych, alkoholu, tlustych posilkow, czerwonego miesa, bialych weglowodanoow, jesc czesto ale malo,  nie jesc po 18... jak sobie jeszcze cos przypomne to dopisze..
lepiej cwiczyc raz dziennie po 1godzinie... tluszcz sie spala dopiero po ok.20-30 min treningu
Z tego co nie wymienione : Śniadanie zjadać do 2 godzin po przebudzeniu. Nie podjadać w przerwach między posiłkami. Ograniczyć sól i ostre przyprawy. Najlepiej spożycie alkoholu i kawy też. Ale z tym już jest trudniej...
wybieraj zdrowe jedzenie, a każdy posiłek zaczynaj od warzywa, bo to zapobiega w pewnym przyswajaniu się tłuszczów z następnych produktów.:P
Ja spokojnie mogę polecić zieloną kawę. Ten preparat dobrze się sprawdził w czasie kilku ostatnich tygodni, kiedy testowałyśmy go z dwiema koleżankami. Jednocześnie regularnie zaczęłyśmy biegać oraz wprowadziłyśmy dietę. Nie jest ona zbyt restrykcyjna, polega na zastopowaniu wszelkich słodyczy, piciu tylko wody i nie słodzonej herbaty owocowej oraz unikaniu białego pieczywa i tłuszczy zwierzęcych. To naprawdę zadziałało i jesteśmy lżejsze już o ponad pięć kilogramów. Pozdrawiam. 

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.