Temat: Sucha skóra na twarzy.

Dziewczyny poradźcie co mam zrobić! Skóra na mojej twarzy jest strasznie sucha, najgorzej na nosie i czole. Wkurza mnie też, że się łuszczy i odstają mi skórki (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi) tłuste kremy, oliwka nie pomaga a peeling jest dobry na chwile ponieważ gdy nałożę podkład to za jakiś czas te wstrętne skórki znowu się pojawiają. To wygląda jakbym miała łupież na twarzy
Macie dla mnie jakieś rady?? Może za mało wody pije... kurcze nie wiem dlaczego tak mam. Z podkładem też mam problem bo on nie wtapia się w skórę tylko tak dziwnie się rozprowadzi. Co byście zrobiły na moim miejscu? Pozdrawiam!
miałam to samo ale teraz używam żelu do twarzy z ziarenkami pillingu codziennie a czasem 2 razy dziennie i obowiązkowo rano nawilżający krem na dzień i wieczorem na noc i jest o wiele lepiej. Ważne jest systematyczne nawilżanie.
Pasek wagi
Mam ten sam problem... :( skórki na nosie są najgorsze.... na czole jeszcze grzywka zasłoni ale nos to tragedia :(
Mi bardzo pomógł krem Eveline nawilżający z tej nowej serii zielono-niebieskiej.
Nigdy nie miałam problemów z cerą, czasami pojedynczy pryszcz a tak to było ok. A teraz te wstrętne skórki
o rany, mam to samo. to jest koszmar, po nałożeniu podkłądu wygląda to okropnie i żadne kremy nie pomagają. A nie masz łużpieżu? Bo kiedys czytałam że nieleczony ma czasem "przerzuty" na inne części ciała.
Ja po zimie często mam bardzo suchą skórę. Kupiłam w aptece krem Derm Sun z gliceryna, witaminą A + E. Pomaga. :) Ale jest tłusty, więc używam go tylko na noc. Albo czasami bardzo cienką warstwę miejscowo pod makijaż i nie widac :)
u mnie też to samo .... ja nie nakłądam podkładu to jest okej w miare i tego nie widać a jak nałoże to masakra :( i też nie umiem sobie z tym poradzić :((
zmien krem do twarzy , moze to tez byc wina pudru
Pasek wagi

aaaotoja napisał(a):

zmien krem do twarzy , moze to tez byc wina pudru

Nie używam pudru. Tylko podkład od czasu do czasu.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.