Temat: Bardzo silny balsam

Witajcie! :)
Mam problem z suchą skórą. Niestety jest mocno przesuszona, żadne balsamy, jakie dotąd stosowałam na to nie pomogły. Na łokciach i kolanach jest najgorzej, bo tam skóra mi pęka i powstają niewielkie, bolesne rany. Wiem, ze są takie balsamy "na łokcie i kolana", ale kiedyś skuszona tym hasłem kupiłam i niestety rozczarowałam się, bo nie pomogło prawie wcale.
Dlatego pytam Was o sprawdzony balsam do bardzo suchej skóry, mocno regenerujący. Pomóżcie! :)
Zgadzam sie z opinią, że na tak wysuszona skórę, gdzie z suchosci tworza się ranki dobra byłaby seria Emolium - do kupienia w aptekach. Mam podobny problem , ale ze skórą dłoni - peka, jest czerwona, tworzą się ranki i strupki i tylko emolium pomaga.
Przy takim problemie to polecam tylko balsamy z APTEKI. Ja sama mam taki problem ze mam swedzaca skore na lydkach i pekajace rece az do krwi w okresie zimowym. Polecam balsam z La roche posay do suchej skory - troche smierdzi ale ratuje mi skore. I wszystkie rzeczy z Emolium to tez jest zbawienie dla ciala.
oliwa z oliwek
polecam
balsam oliwkowy z Isany. Kiedyś używałam Garniera, ale na moją suchą skórę nie działał. Po tym efekty widziałam od razu.

Oliwka dla dzieci ale tylko ta żółta bambino.. Pozostałe  nie mają aż takiego efeku nawilżenia... :-P Ja tez miałam swego czasu ten problem i mi pomogło.. Najlepeij używaj jej po kąpieli na lekko mokre ciało- nie wycieraj się od razu ręcznikiem po wyjściu z pod prysznica... Posmaruj się oliwką i wtedy poczekaj 5 min aż się ubierzesz... Sprawdzone! :-)
Garnier czerwony albo zielony ;D
bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi, teraz na pewno znajdę coś dla siebie, super! :)

Polecam oliwkę w żelu Johnson's Baby. Bardzo fajna i super nawilża. Oprócz tego, jeśli chcesz ładnie pachnieć, to to jest super rozwiązanie, mimo iż na opakowaniu jest napisane ujędrniający, to fajnie nawilża i PIĘKNIE PACHNIE!

masło shea
Masło do ciała z body shopu, jest rewelacyjne

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.