Temat: dobry puder ?

szukałam tematów , ale nie znalazłam nic co by mi pomogło , więc chce się poradzić osobiście ; ) 
mam bardzo bardzo bardzo bardzo tłustą cerę , używam żeli i kremów do tego , ale po kremach się jeszcze bardziej świecę , a żele dają krótki efekt , ogólnie się maluję MAYBELLINE BB i jakiś tam puder za 6 zł i mam problem z tym , że podkład jest ok i fajnie się w nim czuję , ale cokolwiek by nie było , to po ok 1h świecę się jak psu jajca ;p 
nie mam już sił szukać jakiś pudrów (w kamieniu , sypkich) , co by mi porządnie zmatowiły twarz , więc teraz kupiłam pierwszy , lepszy , najtańszy ...
i chciałabym się was doradzić : czy używa któraś z was , albo używała , albo poleca jakiś dobry puder matujący , tak do 30 zł ; )
już nawet allegro prawie całe przejrzałam i są fajne oferty , ale nie chce już po raz enty ryzykować i wydawać kase na marne i wolę się poradzić ; ) 

Pasek wagi
a rimmel stay matte? Mam i nawet nawet :)
Ja używam takiego pudru dla niemowląt, z talkiem, całkowicie opanowuje błyszczenie :) Oczywiście daję go malutko, bo jest biały i na mojej jasnej cerze go nie widać :) W każdym razie polecam :)
odradzam puder, pamietam korzystalam w 13 lat... byl koszmar  ateraz nie i jestem ladniutka bez niej ; d tylko czasem tusz i  odrobina pomadki ruzowej
Ja polecam ten:
Też mi się buzia świeci i on dla mnie jest jak narazie najlepszy. Polecam. I kosztuje ok 20zł

nainenz napisał(a):

a rimmel stay matte? Mam i nawet nawet :)
też już miałam ; )
Pasek wagi
Clinique Anti Blemish
Najlepszy podkład EVER


Beztłuszczowy polecam.
Pasek wagi
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2309
ja polecam ten:)

Mam bazę (64zł) i podkład (56zł) z Gosh'a i do tego stosuje puder transparentny sypki z Kobo (ok 30zł) i jestem zadowolona...  Co prawda była to troszkę większa inwestycja, ale są to bardzo wydajne kosmetyki, które zapewne wystarczą mi na długo - i co najważniejsze - są o wiele skuteczniejsze niż te tanie badziewia...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.