Temat: co nakładacie pierwsze: podkład czy korektor?

tak jak w temacie, proste pytanie prosta odpowiedz, jak to z Wami jest?? w jakiej kolejnosci to robicie, moze jak Was uczyli, jesli są tu profesjonalistki? :)
z góry dzieki za odpowiedzi :)
to zależy jakie masz problemy na skórze. jeżeli masz do zakrycia coś więcej to wtedy odpowiedni do tego typu problemu i później podkład (ja tak robiłam swego czasu), ja teraz nakładam na początku podkład a dopiero później korektor, nie mam dużych problemów ze skórą od czasu do czasu coś mi wyskoczy, a już przy nakładaniu podkładu niektóre zaczerwienienia mi znikają, a korektora używam tam gdzie podkład nie zadziałał :)

ewelinusek napisał(a):

nie no na logikę.. najpierw zatyka się dziury i pęknięcia w ścianie gładzią szpachlową miejscami, a potem maluje całość białą farbą.


Ja podchodzę do tematu inaczej:

Najpierw krem plus podkład (jeśli w ogóle użyję podkładu) a później patrzę czy coś wymaga dodatkowego krycia ;)


najpierw podkład, potem korektor

Isabelle69 napisał(a):

Najpierw podkład, później korektor! ;-)
podkład zawsze przed korektorem!
widac kazdy robi jak mu wygodnie :)))) 
ja podkład, krem tonujący, cokolwiek...pozniej trochę korektora pod oczy, na since jak jeszcze widac i w sztyfcie troche na wypryski itp :)))
i naczej sobie nie wyobrazam, ale kazdy robi po swojemu i widze ze dziala jak trzeba ;)
podkład a potem korektor, gdyz jesli na odwrót to podkład rozmazuje korektor, w sensie ze i tak potem musisz poprawic korektorem :)
Podkład, później korektor

karwaja napisał(a):

To zależy. Jeżeli mam konieczność użycia zielonego korektora, to najpierw nakładam korektor a później podkład. Jeżeli natomiast używam korektora w naturalnym, cielistym kolorze, to najpierw podkład.


Robię tak samo, po prostu jak nakładam cielisty korektor na początku, to w trakcie nakładania podkładu rozmazuje się i odkrywa moje przebarwienia i muszę potem poprawiać znowu korektorem, więc to bez sensu

.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.