Temat: farba do włosów

Właśnie zamierzam się przefarbować, tylko że zupełnie nie wiem jak otrzymać taki oto kolorek:


Myślałam nad tym żeby pomieszać Nugatowy Brąz (Palette Color Shampoo) i Kasztan (też z Palette) Tylko, że wtedy mógłby wyjść zbyt czerwony :/  A może sam nugatowy brąz by taki wyszedł? Doradźcie mi coś jak możecie, bo straasznie na Was liczę :)
a Ty chcesz to szamponem koloryzującym robić?
zawsze robię szamponem i moja mama także i jest o wieeele trwalszy niż zwykła farba :) i trzyma się dłużej niż dwadzieścia cztery mycia, mój wyjściowy to jasny blond
to może poeksperymentuj najpierw z takimi szamponami do 4myć....
http://www.henkel.pl/plp/content_images/PNC_568_Karmelowy_Braz_199139_print_1772H_1772W.png

mysle ze bylby taki jakby się wypłukał troche tak po ok tyg max 2
Pasek wagi
jaki masz naturalny kolor  ? bo jest to ważne.

Alexi1231 napisał(a):

jaki masz naturalny kolor  ? bo jest to ważne.


Jasny blond ;)
nie chcę Cie straszyc ale kolor może wyjść Ci rudy na twoich jasnych blond włosach . Druga sprawa jest taka że taki kolor bardzo szybko by Ci się spłukał  ( z blondu wszystkie ciemne odcienie b. szybko się spłukują gdyż jest to strawiony włos ). radziłabym Ci stopniowo je przyciemniać . To tak jak z ciemnych ciężko zejść do blondu tak samo i z blondu wejść do ciemnych .
jak jasny blond, to dobrze, lepsze pole manewru! jeśli chcesz ryzykować za wszelką cenę i robić to na własną rękę, to szukaj farby w sklepach fryzjerskich, bo te drogeryjne mają już z góry założony odcień i refleksy - duże jest prawdopodobieństwo że nie wyjdzie (często też kolor na opakowaniu i próbkach różni się od tego, który wychodzi rzeczywiście, więc trudno jest przewidzieć). szukaj brązowego z odcieniami popielatego, żeby nie wpadał w rudość :)

co do farb - nie mieszałabym, nie wiadomo, co wyjdzie z takiej mieszanki
mieszanie farb w salonach fryzjerskich jak najbardziej się używa wiem z własnego doświadczenia, ale nie rób tego na własną rękę.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.