Temat: Naturalne kosmetyki / maseczki

Nie wiem czy taki temat już był,ale chciałabym aby w tym miejscu wpisywać domowej roboty różniaste maseczki / kosmetyki,które pomogły Wam na różne dolegliwości czy poprawiły Waszą urodę ...

Ja od 2 tygodni robie maseczkę z drożdży (na trądzik, wągry, oczyszczenie cery) i jestem zachwycona, fakt po pierwszym zastosowaniu wyszło kilka nowych krostek ale po drugim razie - cera wygląda super - brak wągrów na nosie, zrównany koloryt .....
Ja maseczkę stosuje 1 w tygodbiu, i tak - 1/4 kosta drożdży spożywczych + 1 łyżka ciepłego mleka + kilka kropli cytryny - mieszam i powstaje papka, którą nakładam na twarz, po 15 min. spłukuję ciepłą wodą! 

Jak macie jakieś swoje domowe sposoby na urode - bardzo proszę wpisujcie!
Dokładnie tak. Też stosuję maseczkę z drożdży, dodatkowo dodaje do niej trochę soku z cytryny i miodu, generalnie efekty widoczne już po drugim użyciu (tak jak wspomniałaś). Spróbuj z miodem+ mleko( 2 łyżeczki) :)
muszę wypróbować ..... dziękuje!
ja bardzo lubię maseczkę z białka jajka kurzego ,
jest jeszcze jedna fajna maseczka ale nie wiem czy nazwałabym ja  naturalną - maseczka aspirynowa ,
i oczywiście ogórki na twarzy :D
peeling - sól , ewentualnie cukier,  płatki owsiane ,
na włosy maseczka z nafty , jaja i oliwy
kiedyś paznokietki moczyłam w oliwie z oliwek

a ja uzywam maseczki aspirynowej tez daje dobre efekty :)
Pasek wagi
ja uzywam pilingu z kawy mielonej i oliwy.

miałam własnie pisac o pilingu z kawy...i maseczke z drozdzy tez stosowałam:)

rubinald napisał(a):

ja bardzo lubię maseczkę z białka jajka kurzego , jest jeszcze jedna fajna maseczka ale nie wiem czy nazwałabym ja  naturalną - maseczka aspirynowa , i oczywiście ogórki na twarzy :Dpeeling - sól , ewentualnie cukier,  płatki owsiane , na włosy maseczka z nafty , jaja i oliwy kiedyś paznokietki moczyłam w oliwie z oliwek

a jak się robi ta maseczke aspirynowa?
podaję filmik :   http://www.youtube.com/watch?v=dt3JoaN5zgw :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.