Temat: Chcę robić paznokcie

U kosmetyczki to kosztuje dość drogo, a chciałabym mieć własny sprzęt i robić sobie sama, może z czasem komuś. Co trzeba zakupić, ile to kosztuje ? Na jakiej zasadzie ? Czy któraś z Was zajmuje się tym ? 
Pasek wagi
ja kupowałam i NIE polecam kupowania zestawu bo jest tam dużó niepotrzebnych rzeczy a to co najważniejsze czyli żele i lampa bywają kiepskie...możesz kupić tanio lampe przez internet a reszte skompletowac stopniowo :)))

Musisz przygotować nawet te kilka tysięcy, chociaż wszystko zależy gdzie będziesz kupowała. Np. frezarkę, ozdoby czy lakiery tanio kupisz w sklepie new nails, a idąc do centrum miasta możesz wybulić za kosmetyki gorszej jakości nawet dwa razy więcej!

Lampa UV około 100zł, Podstawowo wystarczy 1 żel UV ale dobrej jakości - ja pracowałam na SPN nails i LCN, przy czym ten pierwszy jest dużo tańszy i naprawdę dobrej jakości. Nie robią się zapowietrzenia, nic nie odpryskuje i długo błyszczy. Jeden żel Clear wystarczy Ci jako baza, budowa i nabłyszczacz, więc nie trzeba każdego osobno, może być jeszcze mały biały żel do frencha. I od razu polecam uczyć się robić paznokcie na papierowych szablonach, a nie tipsach, bo to dużo lepsze dla paznokcia i o wiele naturalniej wygląda, przy czym odpadają koszty typu tipsy, gilotyna itp. Preparat odtłuszczający, kilka pilników o różnych gradacjach, później można zainwestować w dobrą frezarkę, która znacznie przyspiesza pracę, ale może nie od razu, bo to koszt kilkuset złotych, patyczki do odpychania skórek, preparat do dezynfekcji ( bez tego ani rusz), plus drobne gadżety typu zdobienia itp. 

I od razu polecam zrobić sobie choćby podstawowy, najtańszy kurs na dobry początek, bo oszczędzi Ci to wieeeeelu błędów i krzywd wyrządzonych paznokciom, a prowadziłam już naprawdę sporo akcji ratunkowych po samoróbkach wśród osób z zerowym doświadczeniem ;) A jak się nauczy panokcie dobrze wykonywać, to naturalne nie ucierpią, a wręcz wzmocnią się pod spodem :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.