Temat: jaka farba i odzywka najlepsza?

Cześć dziewczyny- mam problem z włosami kiedys miałam bardzo mocne, grube, i falowane włosy od kilku lat farbuje włosy
 farbą z firmy Schwarzkopf-Palette  (skłonił mnie duzy wybór kolorów i niska cena gdyz na moje wlosy potrzebuje az 2 opakowania).
Jakiś czas temu byłam u fryzjerki i zapytała się czym farbuję-odpowiedziałam że z palette a ona na to że to najgorszy wybór bo strasznie niszczą włosy niby jakieś amoniaki itp- i że moje wlosy są teraz strasznie przesuszone-napuszone, zniszczone -
mam po protru siano na głowie.
Powinnam używać teraz odżywki i ściąc troche włosy.
Tylko teraz pytanie jaka odżywka najlepsza??? i jaka farba nie niszczy tak wlosy?
chce znów mieć lśniące geste wlosy:)
Pasek wagi
wiem cos o tym bo uslyszalam to samo od mojego fryzjera:)
ja teraz maluje wlosy loreal casting creme gloss i jestem zadowolona, farba zmywalna i wiadomo,ze dlugo jej na wlosach nie bedziesz miala ale przynajmniej nie niszczy tak wlosow. W sumie ja maluje raz na 1.5 miesiaca ale palette tez tak malowalam bo kolor robil sie matowy.
Ja też polecam casting loreal bez amoniaku:) 
Stosuję farbe Loreal  do niej dodaje kapsułki do ochrony włosów (3zł szt) i włosy nie są zniszczone.
Lśniące i gęstę będą wtedy gdy przestaniesz farbować - nie oszukujmy się neistety;( Fryzjerka miała rację - farby palette to najgorszy wybór. Jestem blondynkom  jednak przez kilka lat miała ciemny brąz (farbowany loreal casting i mogę polecić te farbę). Rozjaśniłam do jasnego blondu i na ich kondycje nie narzekam - rozjaśnianie było stopniowe w profesjonalnym salonie fryzjerskim. Przede wszystkim podetnij końcówki, jeśli cie stać to zafunduj sobie zabieg regeneracji włosa (ok 150 zł). Ja osobiście do codziennej pielęgnacji używam szmponu pantene przeciwłupiezowy + najtańsza odzywka firmy joanna (bez spłukiwania, z zieloną herbata). Czasem nakładam jedwab, lub robie maseczke z żółtka bądz nafty kosmetycznej. Z suszarki zrezygnowałam. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.