Temat: pasta cukrowa

ostatnio zafascynowałam się pasta cukrową (przede wszystkim dlatego że depilacja jest bezbolesna) kilka razy już próbowałam się wydepilować ale ciągle coś mi nie wychodzi dlatego mam kilka pytań:
1. jakiej długości powinny być włoski by je depilować pastą? (czytałam, że 1-2 mm wystarcza, a w innym miejscu, że minimum 7 mm)
2. co zrobić by pasta po chwili nie rozpuszczała się całkowicie w rękach - by wszystko nie było nią upaćkane (pastę kupiłam, więc nie mam możliwości dłuższego, czy krótszego gotowania) - staram się ją chłodzić przed użyciem, ale wtedy nie mam możliwości wyjęcia jej z pojemnika
3. lepiej depilować samą pastą czy przy pomocy pasków (specjalne bibułki, stare pocięte ubrania)
4. czy za każdym razem wyrywane są po 3-4 włoski czy ja coś robię nie tak?

z góry dziękuję za odpowiedź
Kurczę, zaintrygowałyście mnie tą pastą... Planuję wybrać się do salonu kosmetycznego na depilację bikini - bo sama się trochę boję. Kosztuje to niestety aż 80 złotych (przynajmniej w Krakowie). No ale raz na miesiąc jestem w stanie się poświęcić finansowo ;)

Dam znać jak efekty kiedy będę już po ;)
bikini to super sprawa, chociaż strasznie mnie wkurza, gdy włoski odrastają...  :( jestem jakaś nadwrażliwa na tym punkcie i ciągle robią mi się krostki. w przeciwieństwie do pach, które najpierw wymęczyłam depilatorem. dość już miałam maszynek, od 1,5 roku nie użyłam do żadnej części ciała maszynki :D hurra
nie wyobrażam sobie czegoś innego do pach poza maszynka. wszystko sprawia mi wielki ból, chociaż pasty jeszcze do pach nie próbowałam.

agggg czy po depilacji bikini jak włoski odrastają to wrastają pod skórę? bo ja też mam z krostkami wielki problem i strasznie mnie drażnią
to zależy chyba, bo  niektóre dziewczyny nie mają w ogóle z tym problemów, ja natomiast choćbym goliła się maszynką, to odrastanie w bikini jest dla mnie uciążliwe.. są krostki, niektóre włoski wrastają.  taka moja paskudna natura i o mocno wyciętych majtkach mogę zapomnieć :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.