Temat: Krem bb zamiast podkładu

Chciałabym się Was zapytać czy używałyście ostatnio bardzo popularnych kremów BB? Czy te kremy oprócz mocnego krycia mają te wspaniałe właściwości o których piszą producenci?

 Kremy BB przeważnie mają tylko jeden odcień(jednak może być on zbyt żółty dla naszej skóry), który stapia się z kolorem skóry, są bazą, podkładem , kremem przeciwzmarszczkowym, rozjaśniającym, mają właściwości lecznicze (regeneracja skóry, ściąganie rozszerzonych porów, tonizacja). Istne cudo, wszystko w 1 produkcie. Czy wg Was krem do wszystkiego może być skuteczny ? Czy zgodnie ze słynnym  powiedzeniem „jeśli jest do wszystkiego to jest do niczego”?  Czym się sugerować w wyborze kremu?


Ja się skusiłam jedynie na próbki kremu BB Skin79 Hot Pink, mam zamiar na dniach go wypróbować, jak na razie jedynym minusem dla mnie są jego właściwości wybielające (sama się o nich jeszcze nie przekonałam, dziś dopiero dostałam próbki). Lubię zdrowy, opalony kolor mojej skóry, nie chciałabym aby mnie wybielił.. Może któryś z nich nie posiada właściwości wybielających? 

pierwsze słyszę... zaciekawiłaś mnie masz jakiegoś linka do tego kremu czy coś??
O, daj link do tego kremu - ja używam podkładu + pudru na nos ale wolałabym coś lżejszego bo nie mam problemu z cerą...
A jak cena?

http://alledrogeria.wordpress.com/2011/10/18/skin79-kremy-bb-czyli-wszystko-w-jednym/

http://alledrogeria.wordpress.com/2011/10/19/skin79-bb-cream-lepszy-niz-podklad/

dużo wiadomości można znależć również na wizażu w wątku  BB Cream - hit kosmetykowy na azjatyckim rynku kosmetycznym, ja dopiero zaczynam tą ogromną lekturę. 


Co do cenu kremu to radziłabym zamówić na e-bayu , są tańsze niż na naszym allegro,ceny od 60 zł. Nigdzie w  Polskich sklepach się z nimi nie spotkałam, sprowadzane są one z Azji. 


Rzućcie okiem na filmiki i bloga Azjatycki Cukier...laska mieszka w Singapurze więc ma wszystko w sklepie pod domem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=aEtVmVtWqtg

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.