Temat: Tanie kosmetyki

Jakie znacie fajne, tanie kosmetyki? Chodzi mi o higienę i pielęgnację, nie o makijaż. Czego używacie? 

polihymnia napisał(a):

Kremy do twarzy z vianka- ok 20 zł a starczają mi na długo Peelingów nie kupuję tylko mieszam fusy z kawy z odrobiną oliwy czy oleju koko czy co tam mam pod ręką i mam genialny peelingz kolorowych- rozświetlacz z wibo No i chyba to tyle bo wszystkie pozostałe rzeczy w sumie na dość długo mi starczają więc nie patrzę za bardzo na te kilka złotych różnicy jak kupuję. Tylko płynu do demakijażu nie mogę znaleźć w normalnej cenie takiego żeby mnie nie podrażniał. Miałam krótką przygodę z olejami ale jakoś mi to nie podeszło :( 
 

Ja do twarzy używam Sylveco, a to ta sama firma co Vianek. Z Vianka używałam masek i szamponów, spoko były.

jablkowa napisał(a):

moje must have:aloes Holika Holika - na wlosy (wygladza i nablyszcza), na skore: cialo + twarz (nawilza, odzywia, koi, lagodzi podraznienia)olejek rycynowy na rzesy (pogrubia, przyciemnia wloski)olejek ze slodkich migdalow na wlosy (wygladza wlosy, scala koncowki, zapobiega ich rozdwajaniu)maski do wlosow Kallos (wisniowa, bananowa, jagodowa. kiedys lubilam mleczna i czekoladowa, ale mi przeproteinowaly wlosy, w efekcie czego mialam szope)szampony i odzywki Alterrasuchy szampon Batiste (Rose Gold - kwiatowo waniliowy)odzywczy eliksir do ciala Mokosh zurawina (nie tylko do ciala, ale i na wlosach sprawdza sie swietnie. i do tego oblednie pachnie - tak slodko, landrynkowo)

Aloes holika-holika to chyba mój ulubiony kosmetyk wszechczasów ;) jest fantastyczny. Kurde, muszę koniecznie spróbować tych masek Kallosa. Z drogerii stacjonarnych to chyba Hebe ma, nie? Tylko muszę zużyć najpierw to co mam.

Mokosh żurawiny nie miałam, ale oczywiście obwąchałam już jak wszystkie inne w Kontigo. Faktycznie bardzo ładnie pachnie

Flavv, tak, Kallosy sa dostepne w Hebe. nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze w Super Pharm tez je widzialam.(tajemnica)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.